Vyhlášení cen asociace GSMA: smartphonem roku je Galaxy S III

8

Organizace GSMA, pořádající veletrh MWC 2012 dnes vyhlásila výsledky ankety Global Mobile Awards 2012. Ve hře bylo hned několik kategorií a vy se dozvíte, jaký mobil či tablet tentokrát zvítězil.

Je už tradicí, že asociace GSMA v rámci veletrhu MWC vyhlašuje ceny s názvem Global Mobile Awards. Ceny se udělují v mnoha kategoriích, avšak my vybíráme jen ty pro nás nejzajímavější. Tedy týkající se především mobilních telefonů a tabletů.

Nejlepší chytrý telefon

Zřejmě nejsledovanější kategorie se točí samozřejmě kolem smartphonů. V letošním roce se do úzké nominace protlačil Apple iPhone 5, HTC J Butterfly, Nokia Lumia 920, Samsung Galaxy Note II a Samsung Galaxy S III. Stejně jako v loňském roce slaví vítězství Samsung a tentokrát s modelem Galaxy S III. Jihokorejskému výrobci se tedy opět podařilo porazit Apple.

TIP: Recenze Samsung Galaxy S III – Nekompromisní král

Smartphonem roku se stal Samsung Galaxy S III

Nejlepší feature phone

Tuto kategorii můžeme česky nazvat nejlepší telefon bez otevřeného operačního systému, jde tedy o tzv. „hloupé“ telefony. V případě nominací se do dominantního postavení dostala finská Nokia, z jejíž stáje byly nominovány modely 103, Asha 302 a Asha 305. Do nominace se dostal ještě Samsung C3312 Duos. Vítězství si připsala Nokia Asha 305 a finský výrobce obhájil loňské vítězství v této kategorii.

Nejlepším feature phonem se stala Nokia Asha 305

Nejlepší tablet

Velmi sledována je také kategorie o nejlepší tablet. V nominaci se objevily oba iPady od Applu, Amazon Kindle Fire HD 8.9, Asus Transformer Infinity, Google Nexus 7, který mimochodem vyrábí Asus a výčet uzavřel Samsung Galaxy Note 10.1. V roce 2013 skončila nadvláda Applu v této kategorii a nepomohly mu ani dva modely v nominaci. Vyhrál totiž Google Nexus 7.

TIP: Recenze Google Nexus 7 – Malý, ale šikovný

Google Nexus 7 porazil oba iPady a stal se tabletem roku

Nejlepší aplikace

Ceny od asociace GSMA přebírají rovněž aplikace a to hned ve třech kategoriích. Nejlepší aplikací pro spotřebitele byl vyhlášen Facebook, který porazil například Instagram, YouTube, Twitter a oblíbenou hru Temple Run.

V kategorii nejlepší aplikace pro podnikání zvítězila aplikace Evernote, což je propracovaný zápisník. Ten dokázal porazit ostatní nominované, mezi kterými byly aplikace Premium Office Suite, Dropbox, Google Drive a PayPal.

Jako celkově nejlepší aplikace zvítězil Waze. Jde o aplikace, která kombinuje jakousi sociální síť řidičů. Máte možnost se tak například vyhnout dopravní zácpě, neboť ji jiný řidič pomocí této aplikací oznámí.

Pokud vás zajímají i ostatní kategorie, odkáži na vás na oficiální stránky, kde naleznete kompletní výsledkovou listinu.

Zdroje: globalmobileawards.com

Diskuze ke článku
Chok! Chok! Chok!
Tak takoveto interaktivni reklamy bych si nechal libit ale zrejme ani ke deti se jich tady v Česku nedockqji






Dano
Google si to zaplatil
Hovnasek
A co třeba htc One X? Nebo Sony Xperia T? Šamšunt je vážně trapnej :) udělá 3 dobrý telefony (SMG SI, SII, SIII)
a ostatní telefony jsou sračky :)
m.
Uzasnej stroj s paradni cernou barvou..Zuzo,kdo cumi na off display si prijde na sve,pokud se to zapne je to zvratek do modra.Vyhral jen diky reklame a nezbyva nez souhlasit se strategii.Napr mnohem lepsi htc to pochopilo az s letosnim One

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze