Vydání Windows Threshold preview je údajně na spadnutí

12

Windows 9 je velmi očekávanou verzí populárního operačního systému z Microsoftu a tak není divu, že s jí v Redmondu drží v tajnosti. Doposud totiž není známo, kdy Windows Threshold oficiálně vyjde, ale je možné, že Preview verze systému bude vypuštěna někdy v příštích týdnech, ale také možná až na podzim.

Vydání Windows 9 je pro Microsoft velmi stěžejní, protože nástup Windows 8 se příliš nepovedl a velké množství uživatelů tuto verzi systému zcela přeskočilo a čeká právě na onen Windows Threshold, který by měl vrátit nabídku Start a opět přizpůsobit Windows pro stolní počítače. Přeci jen 75 % všech stolních počítačů stále běží na Windows XP a Windows 7, které se Redmond snaží vytlačit z trhu, ale k tomu mu nebude stačit obrazovka Start, jenž je vhodná spíše na dotykové počítače.

Takhle nějak bude nejspíše vypadat nabídka Start

Je velmi pravděpodobné, že někdy v příštích týdnech vydá Redmondský gigant novou verzi Windows, ovšem stále není jasné, jestli se bude jednat o Windows Threshold Preview nebo o Windows 8.1 Update 2. Taktéž je pravděpodobné, že Windows 9 bude pro uživatele Windows 7 a Windows 8 (8.1) zdarma, ale tato informace není oficiálně potvrzená, pokud by to však byla pravda, tak by Microsoft donutil k přechodu na novější verzi Windows i ty uživatele, kteří původně přejít nechtěli.

Mezi další změny bude patřit i eliminace postranního Charm baru, který sice v systému stále je, ale s příchodem Windows 8.1 Update 1 není třeba jej vůbec používat. Další novinkou bude přidání virtuálních ploch, které Microsoft tak trochu okoukal z Linuxových distribucí a na jednom monitoru bude možné mít více obsahu, zkrátka virtuální monitory. Windows 9 se bude taktéž zaměřovat na ten typ uživatelů, který nechce dotyková zařízení, ale zároveň s nimi bude umět pracovat, zatím není jasné jak, ale nejpravděpodobněji bude možné přepínat mezi režimem plochy a Modern UI.

Zdroje: neowin.net, zdnet.com

Diskuze ke článku
Jakub
Jestli to bude i na 7 zdarma tak to bude fajn.
pavel
Snad neskončí WP 8.x stejně jako WP 7.x :(
Vakek
Nevím jak vy, ale já osobně pochybuju že by Microsoft dával upgrade zdarma pro majitele uvedených verzí.
Michael Boháček
Michael Boháček
pokud by víc protlačili windows store tak by mohl jet windows na principu free to play ale takovou sílu dnešní windows store nemá museli by se tam objevit i desktopové programy

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze