Vodafone zařazuje neomezený tarif pro jednotlivce, působí však zmateně

Vodafone zařazuje neomezený tarif pro jednotlivce, působí však zmateně
Fotografie: vodafone.cz
  • Vyjde na 1 799 Kč, slevu získají uživatelé UPC internetu
  • Označení RED 20 + 20 GB nepůsobí zrovna logicky, data jsou totiž v rámci ČR neomezená

Vodafone byl před pár měsíci prvním operátorem, který představil nabídku zcela neomezeného tarifu. Už tehdy působila poměrně zmatečně, navíc šlo tarif využít minimálně ve dvou. Podmínkou je navíc vlastnit internet od Vodafonu na doma. Pokud jste jej nevyužili, stejně bylo nutné za internet zaplatit. Nově přichází Vodafone s neomezeným tarifem pro jednotlivce, který nese označení RED 20 + 20 GB. Ovšem ne, 20 + 20 nemá nic společného s datovým limitem. Tarif byl představen v tichosti, objevil se v nejnovějším ceníku, dá se však očekávat, že název se do budoucna změní, aby bylo zcela jasné, co si zákazník pořizuje.

Tarif obsahuje jak balíček pro neomezené volání a SMS, tak neomezená data bez limitu. Ta můžete využít jak v rámci ČR, tak EU, zde ovšem pozor na omezení v podobě 45 GB. A to ještě v rámci speciální akce, normálně by šlo o 32,2 GB. Data nad hranicí se účtují separátně, aby Vodafone zabránil nadměrnému využívání, což je běžnou praxí u všech (tedy nejenom tuzemských) operátorů.

Vodafone

Za tarif zájemce zaplatí 1 799 Kč a slevu ve výši něco málo přes 200 Kč získá ten, kdo má internet od UPC, tedy Vodafonu. V takovém případě tarif vyjde na 1 597 Kč. Je se závazkem na 2 roky, pokud se vázat nechcete, připlatíte si zhruba 450 Kč, celkem tedy 2 249 Kč. Pohled na ceník působí poměrně zmateným dojmem, už kvůli tomu, že operátor nabízí i možnost přikoupení dat, což vlastně nedává smysl.

Ať už se slevou, či beze slevy, je drahý, pokud srovnáme nabídku s konkurencí. Zcela neomezený tarif od T-Mobile vyjde na 1 575 Kč, navíc bez závazku, u O2 se cena váže k rychlosti, kterou chcete neomezeně data konzumovat. Lze tak očekávat, že Vodafone to s novým tarifem pouze vyzkouší a následně nabídku ještě lehce upraví, aby byla konkurenceschopnější.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze