Vodafone pokryl Turbo Internetem další nové lokality

7

Operátor Vodafone to se svou expanzí Turbo Internetu (kombinace 3G a LTE 900 MHz sítí) myslí opravdu vážně. Není ještě ani konec roku a Vodafone pokryl další lokality v Karlovarském, Libereckém, Ústeckém, Plzeňském a Středočeském kraji. To ale není vše, Vodafone oznámil, že dalšího rozšíření se dočkáme ještě před Vánocemi.

Nepřehlédněte:

K 17. prosinci tohoto roku mohou Turbo Internet (3G + LTE 900 MHz) využít obyvatelé celkem 1 168 obcí, z toho 429 obcí pokrývá LTE na frekvenci 900 MHz. K 20. prosinci bude Turbo Internetem pokryto 1 438 obcí, LTE na frekvenci 900 MHz tedy pokryje dalších 270 obcí. Pro úplnost dodejme, že Vodafone do svých statistik zahrnuje pouze obce, které jsou pokryty minimálně z 80%.

Pokrytí Vodafone Turbo Internetem k 17. prosinci (levá mapa) a k 20. prosinci 2013 (pravá mapa)

Turbo Internet mohou využít všichni zákazníci, kteří používají jakékoliv datové služby Vodafonu, vlastní LTE SIM kartu a zařízení podporující LTE na frekvenci 900 MHz, 3G a 2G. Dosažitelné rychlosti přenosu dat v této síti jsou srovnatelné se systémem 3G (HSPA+) a umožňují pohodlné využití internetu. V průběhu testování bylo dosaženo reálné rychlosti přesahující 15 Mbit/s.

Turbo Internet je kombinací 3G a rostoucího LTE

Mapa také pomocí barev rozčleňuje, jakých sítí se rozšířené pokrytí týká. Fialová barva znázorňuje 3G sítě, zatímco červená patří LTE. Více informací o Turbo Internetu od Vodafone naleznete zde, kde navíc naleznete pravidelně se aktualizující mapu aktuálního pokrytí.

Zdroje: vodafone.cz

Diskuze ke článku
Sibstr
Budete prosím už konečně udávat u recenzovaných telefonů údaj o podporovaných frekvencích LTE? Údaj ANO/NE není moc směrodatný, protože zdaleka ne všechny telefony podporují všechny frekvence, obzvláště co se týče Vodafoního LTE900.
Petr Kos Maleček
Petr Kos Maleček
Vodafone má LTE i na 1800MHz v Karlových Varech. Ostatní místa 900MHz, no.
rokoko
Pěkný... já bydlím 3 km od okresního města a máme tu edge... ale hlavně že je Xset% populace pokryto, na území se přece nehraje. (mluvím o 3G a celkově o rychlém mobilním připojení)
Miszun
Já bydlím v okresní městě na sídlišti a taky tu mám jen edge. Takže 3km od města bych si nestěžoval...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze