Víte, jak se bránit virům? Tady je návod na dezinfekci mobilního telefonu

6
Víte, jak se bránit virům? Tady je návod na dezinfekci mobilního telefonu
Fotografie: pixabay.com
  • Podle odborných studí se telefonu denně dotkneme až 2 600krát a vlastního obličeje až 550krát
  • Proto je důležité mobil udržovat v čistotě
  • Níže najdete 6 tipů, jak mobilní telefon dezinfikovat

Málokdo z nás si umí představit život bez mobilního telefonu. Mobil bereme do práce, do školy, je s námi celý den a často s ním i usínáme. Podle nejnovějších studií se mobilního telefonu dotkneme až 2 600krát a vlastního obličeje až 550krát. Jak postupovat při dezinfekci mobilního telefonu? Máme pro vás pár praktických tipů, které doporučuje Honor.

Bylo by skvělé, kdyby jakékoli naše osobní elektronické zařízení zůstávalo jen v našich rukách. Nepůjčujte svůj telefon nikomu jinému. V každém případě dodržujte správné mytí a nezapomínejte na dezinfekci i svého mobilního telefonu,“ radí k problematice na dotaz evropského zastoupení společnosti Honor řecký kardiolog Ioannis Gamaz.

Dezinfekce mobilu

Jak dezinfikovat mobilní telefon?

1. Vypněte mobilní telefon

Zdá se to jako banalita, určitě před samotným dezinfikováním nezapomeňte mobilní telefon vypnout. Obzvláště u velmi citlivých obrazovek předejdete spuštění funkcí nebo aplikací, které jste spustit nechtěli.

2. Pečlivě si umyjte ruce

Než se do celého procesu dezinfekce pustíte, pečlivě si umyjte ruce doporučeným způsobem.

3. Na čištění telefonu použijte přípravky na bázi alkoholu

K dezinfekci dobře poslouží přípravky na bázi alkoholu, např. isopropyl a podobné látky (používané například k čištění brýlí nebo fotoaparátu). Nikdy nenanášejte přípravek rovnou na displej telefonu. Naneste jej nejprve na papírový kapesník nebo ideálně hadřík z mikrovlákna nebo mikro utěrku.

4. Vyjměte telefon z obalu nebo krytu

Telefon před dezinfekcí vyjměte z obalu/krytu. Po vyčištění telefonu nezapomeňte na stejnou proceduru i s krytem.

5. Při dezinfekci buďte důkladní

Naneste na papírovou utěrku nebo mikro utěrku malé množství čisticího přípravku a otřete důkladně celý displej. Pokračujte po stranách a zádech telefonu: buďte pečliví u všech záhybů. Vyčistěte i kryt/obal telefonu.

6. Nepůjčujte telefon a nevytahujte jej zbytečně ve veřejné dopravě

Telefon nepůjčujte nikomu, u koho si nejste jistí zdravotním stavem. Zbytečně jej nevytahujte také ve veřejné dopravě, pro přijímání hovorů můžete použít bezdrátová sluchátka. Spoustu z nás si běžně telefon vezme na WC nebo na oběd. Pokud můžete, nechte telefon za těchto situací stranou.

Diskuze ke článku
Offečka Jablečna
Stačí si nepořizovat drojda a člověk může být v klidu.
Mno
A nebo ty ;-)
Carda
Jdu si dát nudle.
Carda
Jdu si dát nudle : a protože žeru nudle každý den po celý rok tak jsem na nic už nečekal a objel jsem všechny obchody mám jich plnou spíž vykoupil jsem Kaufland, Tesco, Penny market, Lídl, Albert, Datart, Euronics, Elektro Planeo, i Fečerku vietkongu. Teď se chystám do mobilní pohotovosti tam by mohli mít ještě nějaké nudle na skladě.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze