Přišlo vám toto upozornění s ikonkou viru? Nemusíte panikařit

2
Přišlo vám toto upozornění s ikonkou viru? Nemusíte panikařit
Fotografie: eRouška
  • Systémy Android i iOS mohou v oznamovacím centru zobrazovat notifikaci s červenou ikonkou viru a textem „Oznámení o možném kontaktu“ (Android) nebo „Zaznamenání kontaktů“ (iOS)
  • Je to systémová hláška, na kterou nemá eRouška vliv
  • Pokud jste přišli do rizikového kontaktu s nakaženým, vždy o něm budete informováni také přímo v aplikaci eRouška

Oznámení s červenou ikonkou viru a textem „Oznámení o možném kontaktu“ (Android) nebo „Zaznamenání kontaktů“ (iOS), které se může zobrazovat v oznamovacím centru, neznamená, že jste přišli do rizikového kontaktu s osobou nakaženou koronavirem.


Jak je zobrazeno v příspěvku výše, který pochází přímo od tvůrců aplikace eRouška, červená ikonka viru a text „Oznámení o možném kontaktu“ (Android) nebo „Zaznamenání kontaktů“ (iOS) jsou jen systémová oznámení, na která nemá eRouška vliv a která upozorňují na funkčnost nástroje nutného pro provoz aplikace. Jak vypadá notifikace na rizikový kontakt z eRoušky též vidíte výše. Pokud u vás k rizikovému kontaktu dojde, vždy o něm navíc budete informováni také přímo v aplikaci – jak lze vidět níže.


Používáte eRoušku? Pokud o ní cokoli potřebujete vědět, doporučujeme naše video níže, kde se aplikací podrobně zabýváme a odpovídáme na všechny důležité otázky, které jsou s ní spojené.

eRouška: Vše co potřebujete vědět

Stáhnout eRouška

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)