Vine pro Android dostal zásadní aktualizaci: co je nového?

Aplikace Vine pro Android se dočkala aktualizace na verzi 1.1, která zlepšuje kvalitu videa, zrychluje chod aplikace, přidává možnost sdílení na Facebooku a umožňuje promazání cache. Konečně lze také jednoduše hledat uživatele a hashtagy.

Sociálním sítím s obrázky jasně dominuje Instagram, který nyní patří Facebooku. U sdílení videa ale situace není tak jednoduchá. Jeden by čekal, že jasně navrch bude mít YouTube, ale na to je moc robustní a běžným lidem nenabízí výhody sociálních sítí. Stále tedy probíhá boj a zjednodušuje se, kde se dá. Omezuje se délka videa, forma, rozlišení… všechno. Stejně jako to dělá Instagram u obrázků. Jedním z nadějných závodníků je i Vine, který vyvíjí sesterská společnost Twitteru. A Vine splňuje přesně ty požadavky jednoduchosti - video je omezeno na několik sekund, nahrává se do čtverce a jednoduše k němu přiřadíte tagy a nahrajete ho do sítě. Jenže má to i své háčky - donedávna byla aplikace přístupná pouze na iPhonech. Až později přišla verze pro Android, která však měla několik zádrhelů. O tom svědčí i hodnocení na Google Play, které je v této chvíli jen na třech hvězdičkách.

To se ale může změnit, protože nyní přišla aktualizace 1.1, která nabízí zásadní vylepšení. Zaprvé se rapidně zvýšila rychlost pořizování videa. To byl jeden z důvodu frustrovanosti uživatelů. Zlepšila se také kvalita výsledného videa a synchronizace obrazu se zvukem. Jednoduše také jde hledat uživatele a hashtagy. Nově také uživatelé mohou sdílet video na Facebook. A možná hlavní změnou je možnost promazat cache v nastavení. Stále ale chybí možnost používat přední kameru, což se snad změní s dalším updatem.

Stáhnout Vine

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Zdroje: talkandroid.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze