Video-pohled: Netbook ASUS Eee PC 1201N

7

V dnešním video-pohledu se trochu netradičně podíváme na netbook. Konkrétně na mírně přerostlý 12" model Eee PC 1201N od ASUSu. Kromě běžné výbavy zaujme především platformou nVidia ION, která do úsporných netbooků přináší dostatečný grafický výkon na přehrávání HD videa nebo hraní her.

Technické údaje

ProcesorIntel Atom 330, 1,6 GHz, 2 jádra
ChipsetnVidia ION
Operační paměť2048 MB DDR2
Pevný disk250 GB, 4 200 RPM
Displej12,1" 16:9, 1366 × 768, LED podsvícení
Dodávaný OSWindows 7 Home Premium
SíťEthernet 10/100
Wi-fi 802.11 b/g/n
Bluetooth 2.1
Baterie6-ti článková, 63 Wh, výdrž až 5 hodin
Rozměry296 × 208 × 27,3~33,3 mm
Váha1,46 Kg
Další výbava0,3 Mpx Webkamera, Čtečka pam. karet, 3× USB 2.0, 2× Audio, HDMI, VGA
Diskuze ke článku
sniper
Netbooky jsou zajímavé ale výš už bych nechodil.Jinak bych prosil kdyby v recenzích byly komentovaná videa.
Jan Pospíšil
Jan Pospíšil (* mobilenet.cz)
Díky za reakci. Jinak komentovaná videa už nějakou chvíli máme ke všem recenzím. Zatím se tedy čeká na dopsání několika dalších recenzí, ale videa jsou připravena.
Smou1a
Pěkná recenze, jednoduše představená, výstižná a k věci. Možná bych se zaměřil i na hlavní zaměření a to zkouška jak bude vytížen při běhu více aplikací: Office, icq, skype, media player, flash.. Výdrž baterie při běžném používání, nic extrémního/netypického. Hlučnost, zahřívání :)
Jan Pospíšil
Jan Pospíšil (* mobilenet.cz)
Snažil jsem se představit hlavně to, v čem se tento netbook liší od ostatních. Tedy činnosti využívající grafického jádra platformy ION. Aplikace jako Office nebo IM nejsou nijak náročné na výkon procesoru, takže proměnná při běhu více takovýchto aplikací je spíše operační paměť, jejíž je dostatek - 2 GB, případně pevný disk při načítání aplikací. Flash a Media Player jsou, jak jsem ukazoval, poháněné hlavně pomocí GPU.

Co se tedy týče běžného výkonu, je na tom tento model v podstatě podobně jako jiné netbooky s dvou-jádrovým Atom procesorem. Aplikací využívající sílu GPU zase není mnoho, případně jsou mimo zaměření a schopnosti nebooku.

Zkoušet by se dalo samozřejmě mnohem více věcí. Jednalo se ale pouze o rychlý pohled na zajímavý stroj, který se mi na chvíli dostal do rukou. Původně jsem natočil i více materiálu, ale v rámci zachování přijatelné délky a z důvodu 10-ti minutového limitu Youtube, jsem to pojal stručněji.

Jedná se v podstatě o takový pokus, zda by byl o takové téma vůbec na mobilenetu zájem. V případě, že by se nám povedlo v budoucnu najít čas a další lidi, kteří by se těmto tématům věnovali, určitě bychom přinesli i podrobnější testy.

Každopádně jsem rád, že se Vám video i tak líbilo :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze