Video: představení nového OS Windows Phone 7

6

Nový operační systém z dílen Microsoftu je aktuálním tématem číslo jedna. My máme možnost již několik dní testovat LG Optimus 7, který tento OS obsahuje. V následujících dvou videích si na něm nový redmondský operační systém podrobněji představíme.

O konkrétní model od LG ale v této chvíli nepůjde. Jelikož je systém v telefonech všech výrobců totožný, zaměříme se nyní čistě na operační systém – nehledě na to, na kterém telefonu právě běží.

Windows Phone 7 logo

Windows Phone konečně, po několika letech představování podobných systému, vybočuje z řady. A to jednak z hlediska neotřelého uživatelského prostředí a také značnou funkční omezeností (kladné, či záporné body si rozdělte dle osobních preferencí).

Stručně řečeno WP7 přináší čerstvý vítr a značný potenciál, ale v současné době na konkurenci v mnoha oblastech výrazně zaostává.

Tip: Přečtěte si také: Windows Phone 7: dojmy z nových zařízení.

Základní představení: koncept ovládání, nastavení

Internet, hudba a Marketplace

Základní koncept ovládání a myšlenku Windows Phone 7 tedy už znáte. Pojďme si ještě představit několik stěžejních aplikací, které se již dají považovat za dostatečně propracované: Internet Explorer, multimediální přehrávač (Zune) a obchod s aplikacemi a hudbou – Marketplace.

Recenzi samotného LG Optimus 7, na kterém ukázka OS probíhala, přineseme na mobilenetu po důkladném otestování.

Diskuze ke článku
Laco
Moc dakujem za nadherne video so vsetkým co k super prezentacii patrí. Som ale sklamaný z celeho WP7. Bol som presvedcený, ze toto bude moj dalsi systém po WM6,5.Ale nebude tomu tak. Bohuzial je mnoho minusov a len par plusov. Mozno za pol roka-rok sa to zmeni. Vychytaju sa muchy a pojde to...Ale zatial je to len Low-end OS. Moc som daval nadeje do toho, ale sklamal ma, ako mnoho dalsich cakatelov na WP7. Zatial idem do Androida a Desire HD. Nadalej budem ale sledovat život tohto OS.
bored
proč jsou ty videa tak roztahaný, za 10 minut se dozvíme, co se dá říct jednou větou a ukázat dvěma pohyby prstu.. a ten hlas s mongoloidním přízvukem na atriktivitě nepřidá..
Laco
Ak by sa dalo vsetko povedat jednou, tak by ani recenzie nemuseli existovat. Ja som vdacný za viac ako jednu vetu. Aspon mam cas si prezriet dokonale prostredie. A ten hlas je omnoho lepsi ako nejaky poplašený a kričiaci vreskot ako som počul na niektorých iných prezentaciach...u mna dobre
Jan Pospíšil
Jan Pospíšil (* mobilenet.cz)
Chápu, že někdo nemá náladu na sledování 20-ti minut videa, kde ukazuji a popisuji prostředí telefonu. Na druhou stranu se najde mnoho diváků, kteří si chtějí systém dopodrobna prohlédnout a to prostě za 1 minutu možné není.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze