Velmi zajímavý a velmi levný mobil: rozbalujeme nové Poco C65

2
Velmi zajímavý a velmi levný mobil: rozbalujeme nové Poco C65
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Telefon se prodává již od necelých 3 tisíc korun na českém trhu
  • Láká velkým displejem nebo až 256GB interní pamětí
  • Hlavní fotoaparát má 50 megapixelů

Pár týdnů před Vánoci se na český trh dostal zajímavý telefon, který bychom mohli nazvat ideální vstupenkou do světa chytrých mobilů, případně vhodným řešením pro děti. Na svědomí jej má Xiaomi a spadá do populární řady Poco. Poco C65 útočí především cenou, která na českém trhu startuje pod hranicí 3 tisíc korun. Přesto, jak si v dnešním krátkém seznámení ukážeme, dokáže nabídnout poměrně zajímavou výbavu.

Xiaomi Poco C65

Prodejní balení je tradičně celé žluté a nachází se v něm kromě samotného telefonu již pouze koncovka nabíječky a USB kabel. Zřejmě v rámci co nejnižší ceny Poco nenabízí ani ochranné pouzdro, což je jinak zcela typický prvek příslušenství telefonů od Xiaomi.

Xiaomi Poco C65

Samotný mobil patří mezi spíše ty větší, avšak hned po rozbalení byste možná ani nehádali, že v ruce třímáte mobil, jehož cena se pohybuje kolem tří tisíc korun. Konstrukce je samozřejmě celá plastová, zvýšená odolnost chybí, ale robustnost je vcelku slušná. Zadní strana se sice mírně prohýbá, ale to by zřejmě nemělo nikomu vadit. Za rozměry stojí zejména displej, jehož úhlopříčka se vyšplhala na 6,74". IPS panel má nižší HD+ rozlišení, avšak při běžném používání to vůbec nezaznamenáte. Naopak možná oceníte vyšší 90Hz obnovovací frekvenci či ochranu displeje sklíčkem Gorilla Glass.

Dostáváme se k možná vůbec největšímu trumfu telefonu, kterým je interní paměť. Na českém trhu seženete dvě varianty, a to 128+6 GB a 256+8 GB. Ano, čtete správně. Levný telefon umí nabídnout skutečně velkorysý úložný prostor, který zpravidla mohou závidět i základní verze top modelů od Applu nebo Samsungu. Testujeme lépe vybavenou variantu, a tak můžeme říci, že po prvním zapnutí zbývá 218 GB pro vaše data. A to je více než dost.

Xiaomi Poco C65

Prostředí obstarává Android 13, což sice není ta nejnovější verze, ale u takto cenově dostupného mobilu nad tím ještě lze přimhouřit oči. Dostalo se samozřejmě na nadstavbu MIUI 14.0.1 a spolehnout se můžete na říjnové bezpečnostní záplaty. Telefonu neschází ani zabezpečení v podobě čtečky otisků prstů na pravém boku. Funguje až překvapivě přesně a svižně.

Xiaomi Poco C65

Z další výbavy můžeme vypíchnout velmi slušnou baterii s kapacitou 5 000 mAh, která slibuje pohodlnou dvoudenní výdrž, na což se jistě zaměříme. Při nabíjení bude ale nezbytné se obrnit trpělivostí. Podporován je maximálně výkon 18 W, nicméně dodávaná nabíječka je pouze 10W. Odhadujeme, že doba nabití překročí 2 hodiny. Na zádech telefonu objevujeme dva moduly pro fotoaparáty, v nichž napočítáme celkem tři objektivy. Použitelný bude primárně hlavní snímač s vysokým 50megapixelovým rozlišením. Sekunduje muž už jen 2megapixelový makro objektiv a výrobcem blíže nespecifikovaná, zřejmě pomocná čočka.

Poco C65 v redakci nadále testujeme. Pokud vás o něm cokoliv zajímá, určitě se nás zeptejte v diskuzi přímo pod tímto článkem.

Xiaomi Poco C65 256+8 GB

Rozměry168 × 78 × 8,1 mm, 192 g
DisplejTFT IPS, 6,74" (1 600 × 720 px)
Fotoaparát50 Mpx
ProcesorMediaTek helio G85, 2×2 GHz + 6×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, microSDXC
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 7. 12. 2023 09:10
Ještě před pár dny stál 2399kč. Dokonce sem ho pro známého v Datartu s nějakou slevičkou koupil za 2100. Za ty prachy na tom nejde skoro nic kritizovat. Klasicky Poco, takže tam sou reklamy. Proto se dostal na na takovou cenu. Ale typický uživatel, tak levného telefonu to nebude řešit. Jinak vše ok. Až na SoC, který je největší brzda celého telefonu. Ale opět za ty peníze...
Pc Wifi
Pc Wifi
Kouknu li na pocatky vzniku Poco a kam to az zaslo... ani v tomto podnazvu se nedokazali drzet jen urciteho segmentu a museli nasazet x modelu v urcitem cenovem rozsahu, prijde mi to jako very low - middle class. Zase jedna podznacka zabita mamonem po penezich. Je to cele nejak na palicu... kdyz vemu tohle poco... to CPU jeste neni az tak pruserove, aspon ho nebrzdi nejake mrzke 3GB RAM, ale uloziste je eMMC 5.1, prelozim li to : hyper pomale. Za me je to uz az moc pekelny kompromis, raci dam vic a bude doprano treba : kvalitnejsi fotak i s OIS, UFS 2.1, rychlejsi CPU,5G...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze