Véčko s Androidem oficiálně: Samsung W789 představen

24

Po včerejším úniku informací a fotografií přichází dnes již oficiální představení Samsungu W789, alias Hennessy. Jde o telefon véčkové konstrukce s operačním systémem Android a dvěma dotykovými displeji. Výbava odpovídá spíše střední třídě a zamrzet nás může i dostupnost pouze na čínském trhu.

Špičkové telefony véčkové konstrukce byly minulostí. Záměrně jsem nepoužil přítomný tvar, protože se začíná blýskat na lepší časy. Samsung zkouší Android prosadit nejen do celodotykových telefonů, což jednoznačně kvitujeme a i ze strany vás, čtenářů, vidíme kladné přijetí. Samsung W789 vše staví na dvou displejích se shodnou úhlopříčkou 3,3 palce. Oba jsou typu TFT TN a nabízí rozlišení 320 x 480 pixelů. To bohužel není moc a uvítali bychom spíše WVGA.

V zavřeném stavu působí W789 jako levný telefon s menším displejem

Velké otazníky visely samozřejmě nad rozměry telefonu takové konstrukce. Výška je velmi příjemných 110,85 milimetrů a šířka 59,3 milimetrů. Dva displeje však nicméně znamenají, že k sobě spojíte dva telefony a tloušťka se tak vyhoupla na dnes astronomických 18,62 milimetrů. Také hmotnost by vás mohla zaskočit, počítejte se 208 gramy. Tu však lze pochopit. Máme tu nejen dva displeje, ale také hardwarovou klávesnici v tradičním alfanumerickém rozložení.

Operační systém Android se vyskytuje ve verzi 4.1 Jelly Bean a pohání jej prozatím neznámý čtyřjádrový procesor s taktem 1,5 Ghz, kterému sekunduje 1 GB RAM. Velikost interní paměti výrobce rovněž neoznámil a tak jsme rádi, že se dostalo alespoň na slot pro paměťové karty. Kapacita baterie je pouze 1500 mAh, což není moc, ale s ohledem na malé displeje bychom se mohli dočkat slušné výdrže.

Véčko s Androidem v celé své kráse

Samsung W789 pracuje v sítích GSM a CDMA a v další výbavě figuruje například Bluetooth, GPS či Wi-Fi. Za zmínku stojí fotoaparát s rozlišením 5 megapixelů s přisvětlovací LED diodou. Véčková novinka je určena prozatím výhradně pro čínský trh. Zda-li se někdy podívá do USA či Evropy je otázkou. Můžeme však říci, že bychom takový model u nás jistě uvítali.

Technické parametry Samsung W789

Kompletní specifikace
Konstrukce110,9 × 59,3 × 18,6 mm, 208 g, konstrukce: véčková, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,3" (320 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda
ChipsetCPU: 4×1,5 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: ?, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ?
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, ?

Zdroje: engadget.com, samsung.com

Diskuze ke článku
Ok
Nema to ani 3g ale dali tam ctyrjadro ? :D a pak si nekdo stezujte na hmotnost u lumie 920 :D dalsi blbost od samsuntu
lukáš
K čemu 4 jádra na takovém mobilu?
Michal
Tento mobil, nějak, nechápu...
Marek Janosik-Bielski
Marek Janosik-Bielski
První zmínky o mobilu vypadaly zajímavě. Tomu, co představili, ale úplně nerozumím. Naprosto nelogické parametry a prozatím těžko představitelné ovládání! - Jinak se mi ale po véčkové konstrukci stýská, rozhodně se s tím telefonuje nejlépe a má to i styl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze