V březnu přijdou nové iPady, červený iPhone 7 a 128GB iPhone SE

16

Březen se nezadržitelně blíží a s ním s nejvyšší pravděpodobností i nové iPady. Svých nástupců by se měl dočkat 9,7palcový i 12,9palcový a některé zdroje hovoří i o pokračovateli iPadu mini 4. Je ale možné, že toho Apple chystá více. Četné zvěsti hovoří také o úplně novém 10,5palcového iPadu, červené variantě iPhonu 7 a 128GB iPhonu SE.

Již koncem minulého roku se objevily zvěsti o tom, že Apple chystá novou červenou variantu iPhonu. Nyní tuto informaci japonský blog Macotakara přináší znovu, přičemž tentokrát cituje tvrzení analytika britské banky Barclays. Původně se mělo za to, že v nové červené přijde iPhone 7s. Nyní to ovšem vypadá, že v rámci březnové konference, na níž mají světlo světa spatřit především nové iPady, Apple červený iPhone přidá jako novou variantu ke stávajícím iPhonům 7. Nové zajímavé zvěsti se navíc týkají i malého iPhonu SE, který má v rámci stejné konference přijít i ve 128GB verzi.

iPhone Red

Příchod iPhonu SE potěšil mnoho příznivců menších telefonů, ale od jeho příchodu v březnu minulého roku je ticho po pěšině a nástupce se prozatím neočekává. Zvěst o větší paměťové variantě, která by doplnila stávající 16 a 64GB verzi, ale napovídá, že by toto zařízení nemuselo být pro Apple mrtvé. Větší úložiště by pomohlo model opět o něco zatraktivnit, přičemž z hlediska výbavy a rychlosti se jedná stále o telefon velice obstojný. Koneckonců, v segmentu malých čtyřpalcových telefonů iPhone SE jednoduše žádnou konkurenci nemá.

Jak již bylo naznačeno, hlavními novinkami by v březnu měly být nové iPady. Takřka okamžitě po představení by měl být k dispozici nový 9,7palcový i 12,9palcový iPad Pro, přičemž některé zdroje počítají i s nástupcem iPadu mini 4. Představen má být navíc i úplně nový 10,5palcový model, který by se ale do prodeje dostal nejdříve v květnu.

Tento údajný 10,5palcový model má mít velice podobné rozměry jako již existující 9,7palcový model, ale díky menším rámečkům má nabídnout větší displej. Motivací k tomuto zvětšení je poptávka ze strany korporátní sféry a škol. Dosavadní 9,7palcový totiž svou velikostí vždy neukojil požadavky těchto institucí.

Žádná z uvedených informací samozřejmě není oficiální a jedná se pouze o zvěsti založené na únicích z prostředí dodavatelského řetězce Applu. Faktem ovšem je, že jak se představování nových produktů blíží, informace bývají čím dál spolehlivější a v posledních letech se příliš nemýlí.

Zdroje: 9to5mac.com, macotakara.jp, 9to5mac.com

Diskuze ke článku
Jirka
Nedá mi abych se tu nepodělil o svojí zkušenost s tím slavným iPhonem SE. Koupil jsem ho před Vánoci jako svůj první produkt od Applu a "kvalita" jeho zpracování mě doslova šokovala. Zapínací tlačítko nahlas rachtalo při sebemenším pohybu a domovské tlačítko pro změnu dost podivně křupalo. Po rychlém vystřízlivění z oné pověstné kvality iPhonů jsem ho po dvou dnech vrátil. A jak jsem tak procházel různé diskuze, nebyl jsem zdaleka jediný kdo měl podobný problém.
Michal
Ty iPady by bylo fajn nechat ve 3 velikostech - rozdíl mezi 9,7 a 10,5 bude minimální - celkove by to chtělo zjednodušit nabídku.
SE ve 128GB bude fajn přeci jen je to dnes takové rozumné minimum - nechápu lidi co si kupuji dnes telefony s 16, 32GB ještě 64GB pro nenáročné se dá pochopit.
Jen by bylo fajn kdyby SE dostal taky barometr.
Jinak fajn telefon a super kvalita za par tisíc.
Já se hlavně těším na iPhone 8 ze nabídne velký displej v poměrně malém těle a vymenim svou 6sPlus - jen by bylo fajn kdyby nabídl i 515GB verzi přeci jen teď mám 128 a je to žalostně málo a 256 bude na další 2 roky ke konci taky nedostatečná.
Petr
Beru na 100% 7,9 iPad pokud vyjde,iPady jsou nejlepší tablety jaké existují :-)
hjuik
No já osobně jsem docela zvědavý na nástupce toho "miniho" to je jediný důvod,proč jsem doposud nekoupil tu 4ku a dvojka už pomalu dosluhuje

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze