Uživatelé OneDrive vyjadřují svou nespokojenost s omezením kapacity

14

Microsoft na začátku tohoto týdne oznámil, že ruší neomezený prostor pro uživatele ve svém cloudovém úložišti OneDrive a zároveň snižuje i kapacitu, která je k dispozici zdarma z 15 GB na 5 GB. Tento kontroverzní krok vyvolal vlnu nevole. Svou nespokojenost dávají uživatelé najevo i na oficiální stránce zpětné vazby UserVoice.

V době psaní této aktuality zde bylo pod příspěvkem, který shrnuje rozhořčení uživatelů, již téměř 30 000 hlasů, skoro 1 500 komentářů a neustále přibývají další. Uživatel, který byl dlouholetým fanouškem OneDrive, v tomto příspěvku uvádí, že již nemůže doporučit tuto službu jako ideální úložiště. Ptá se Microsoftu, proč nutí své uživatele zaplatit, za těch několik málo uživatelů, kteří službu zneužívali.

OneDrive

Microsoft totiž zdůvodnil změnu své politiky několika uživateli, kteří vzali slibovanou nekonečnou kapacitu doslova a byli schopni si do svého účtu nahrát až 75 TB dat. V důsledku toho bude prostor pro předplatitele Office 365 omezen na 1 TB, redukovány budou tarify předplatného, kde bude k dispozici dále už jen 50 GB za 1,99 dolarů měsíčně.

TIP: Uskromněte se, Microsoft ruší neomezený prostor na OneDrive

Nejvíce postiženi však budou uživatelé, kteří využívají OneDrive zdarma. Základní kapacita bude snížena z 15 GB na 5 GB. Zcela bude zrušen bonus 15 GB pro uživatele, kteří využívají možnost zálohovat si fotografie do OneDrive. Změny by měly nabýt platnosti od začátku roku 2016.

Stáhnout OneDrive

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: onedrive.uservoice.com, windowscentral.com

Diskuze ke článku
Vlastimil Bartošák
Vlastimil Bartošák
Zlatý Google :-)
Jakub
To 15GB úložiště by je snad nezabilo. Nechápu jeho omezení na 5GB. To neomezené na 1TB ovšem chápu. Šlo o využívání zbytečně moc místa na jejich serverech na jednoho uživatele. No, snad MS pochopí, že omezováním základního úložiště ztrácí výhodu. Dropbox je ve W10 spolehlivější na synchronizaci a rychlejší..
mmme
Ve finále MS cukne a bude za dobráka. PR jako prase :)
ANO
Osobne si myslim, ze nakonec nesnizi 15/30 GB soucasnym uzivatelum .... byla by to celkem sebevrazda, zvlast kdyz treba WP nebo moderni aplikace jsou integrovany pouze s onedrive a vlastne neni mozne ho pro vetsinu veci pohodlne nahradit. To by si akorat pekne nasrali do hnizda ..... je ale klidne mozne, ze novym uzivatelum to zkrouhnou, ale u stavajicich to nevidim realne. Osobne bych si tipl, ze soucasnym zustane 15/30 a novi budou mit 5GB a kdyz budou mit WP a budou zalohovat fotky, tak se zvysi na 15GB. Ale i tak je to nekolik kroku zpatky, zvlaste kdyz treba podstatne rychlejsi gugl nabizi taky 15GB ... microsoft ma servery jenom v USA, takze u nas je to temer nepouzitelne (pro video treba), ale na zalohovani nebo synchronizace onenote to staci. Taky zdrojnasobeni ceny u 100GB je vtipne ... kdyby to bylo super rychle a spolehlive, tak nereknu, ale jedina vyhoda je integrace ve windows.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze