Uskromněte se, Microsoft ruší neomezený prostor na OneDrive

55

Microsoft přikročil k zásadním změnám v případě velikosti úložného prostoru u svého cloudového úložiště OneDrive. Například je zcela zrušeno neomezené úložiště. Důvodem jsou uživatelé, kteří na své účty nahrály i několik desítek TB dat.

OneDrive

Až doposud jste mohli poměrně snadno získat neomezené úložiště na OneDrive, stačilo si totiž pořídit balíček Office 365. Tomu je však od dnešního dne konec a maximálním prostorem pro uživatele balíčku Office 365 bude 1 TB. Pokud máte na svém účtě více dat, budete mít 12 měsíců na to, abyste si svá data uložili jinam. Po prvních 90 dnech již navíc budete moci data pouze zobrazit či stáhnout a nikoliv přidávat další. Důvodem k tomuto kroku jsou dle Microsoftu skutečnosti, že někteří uživatelé ke svým účtům nahráli například i 75 TB dat. Šlo o obsáhlé sbírky filmů ve vysokém rozlišení. Dále Microsoft uvádí, že někteří uživatelé nahráli až 14 000krát větší počet dat, než jaký je běžný průměr.

OneDrive

Změny se však dotknou všech uživatelů. Současné balíčky s kapacitou 100 GB a 200 GB totiž s koncem roku 2015 končí. Namísto nich Microsoft zavede balíček 50 GB za 1,99 dolarů měsíčně od začátku roku 2016. Pokud však již nyní nějaký ze zmíněných balíčků používáte, nebude se pro vás nic měnit. Změna se dotýká také základního balíčku, který je zdarma. Namísto 15 GB půjde pouze o 5 GB. Zcela zrušen a nijak nahrazen bude balíček 15 GB, který jste získali při automatické záloze vašich fotografií. I tyto změny vstoupí v platnost s počátkem roku 2016.

Zdroje: blog.onedrive.com

Diskuze ke článku
Honza
Pořád si to neuvědomujeme ? Že prostě MS teče do bot a skončí ? Za svých přístup a zkrácenou politiku u všeho ? Dnes jsem četl na jiných stránkách, že chtějí silou vnutit instalaci i těch svých oken verze 10. Fakt - ubožáci. Už aby konečně krachli.
OnePlayer
Asi začnu zase používat MEGA cloud. Zabezpečení je větší, zdarma 50GB dat. A je tu i možnost integrace do mého oblíbeného Linuxu...
satai
Ctu ten blogpost spravne jako "koukali jsme, jaka data tam maji nekteri uzivatele, a nelibi se nam to"?

Scroogled by Microsoft.
Vlastislav Došek
Vlastislav Došek
Dobrý fail, obzvlášť pokud uvážíme, že integrace například Google Disku nebo Dropboxu ve Windows je (téměř) totožná s OneDrive tj. synchronizovaná složka na disku. Jistě, OD umí ještě další fičurky, ale popravdě – koho to zajímá? Práce se soubory v na disku a jejich 1:1 synchronizace do cloudu je primární a tam není u GD nebo DB žádný rozdíl.
Navíc free kapacita 5 GB je vážně směšná. Navíc nahrávání a stahování z OneDrive je proti GD a DB nesnesitelně pomalé a nespolehlivé. Jakoby to samo o sobě nepředstavovalo dost velkou konkurenční nevýhodu, oni ještě seberou místo. Nevím, ale poslední dobou je nejšikovnějším oddělením MS to, které vymýšlí, jak věci jetě víc podělat…

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze