Už žádný Nexus telefon, Google připravuje novou řadu Silver

23

Vypadá to, že se musíme nadobro rozloučit s řadou telefonů Nexus, kterou Google představil v roce 2010. Dnes se totiž dozvídáme, že společnost plánuje nahrazení Nexus přístrojů edicí Silver.

Informoval o tom známý Twitter účet @evleaks, podle kterého se v tomto roce nedočkáme žádného telefonu od Googlu. Společnost se totiž připravuje na začátek příštího roku, kdy by mělo dorazit první zařízení řady Silver, a podle úniků se tohoto modelu ujme opět LG. Ze specifikací byl však prozatím zmíněn jen procesor, a to Qualcomm MSM8994.

Že by konec telefonů Nexus?

A proč vlastně Silver? O tom se můžete dozvědět z našeho dřívějšího článku, kde jsme vás informovali právě o Android Silver a možném spojení Nexusu a Google Play edice do této nové řady. Výhodami tohoto spojení pak jsou například vždy aktuální verze systému nebo speciálně navržené služby pro Silver telefony.

Historicky první: Nexus One

Tato změna ale přináší i několik zásadních otázek. Co se stane s Nexus tablety? Bude se cena nových modelů blížit Nexusům nebo Google Play edicím? Opravdu budou mít nové telefony neustálou podporu? Prozatím ale máme bohužel jen otázky, na odpovědi si budeme muset ještě chvíli počkat.

Zdroje: androidcentral.com, pocketnow.com, twitter.com

Diskuze ke článku
Jan Kříž
Jan Kříž
Jak už jsem někde psal. Bylo by dobré kdyby Google nechal značku Nexus a k tomu měl projekt Silver. U Nexus telefonu je jisté, že se dostanou i do Čech, ale u Silver to jisté není
Igor “YGHY” Ďurček
Igor “YGHY” Ďurček
Pokila bude Silver nasadeny len na vlajkovych lodiach tak nech si ho strcia.....ale ak sa dostane do vsetkych kategorii vratane lowendov o com velmi pochybujem....tak budem rad.... :-)
kazan
Ještě vam tam chybi galaxy nexus:)
duffajfka
I kdyby se sem stříbrňáky nedostaly, CM jistí všechno

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze