Už jen 7 dní podpory Windows XP a stále běží na 27,69 % PC

39

Windows XP je jedním z nejpopulárnějších operačních systémů společnosti Microsoft. Vydán byl již v roce 2001 a z toho vyplývá, že je tu s námi dlouhých 13 let. To je ve světě informačních technologií opravdu hodně dlouhá doba a jak je vidno, tak XPéčka jsou už za zenitem.

Windows XP zbývá posledních 7 dní života. Samozřejmě, že systém bude fungovat i po dalším týdnu, ale již nebude oficiálně podporován a bude mnohem více zranitelný vůči virům. Velmi podobnou legendou, jako je systém Windows XP, je i Windows 7, který je taktéž hojně rozšířen, ovšem i tak si XPéčka drží 27,69 % trhu.

Nepodporovaný a podporovaný systém Windows, podíl na trhu

Tento systém je většinou na počítačích, které nemají na modernější verzi dostatek výkonu, ale například i školní počítače trpí tím, že jim nejsou dopřány novější operační systémy. Lze předpokládat, že do budoucna bude podíl Windows XP klesat a to na úkor Windows 8.1 a OSX. A co vy? Stále používáte Windows XP?

Zdroje: neowin.net

Diskuze ke článku
Tyler
Xp nepoužívám už asi 5 let překočil jsem příšerný Visty a měl sedmičky.. A od minulého týdne W8.1 na Surface Pro 2 a to je úplně někde jinde...
honza
Momentálně jedu na W8 ale kdybych nemusel tam bych měl w7 (koupil jsem ntb a jsou tam ofiko W8 ) dobrovolně bych na W8 nikdy nepřešel :)
Andrej Michalek
Akože sa to hovorí? Still better then Windows 8.
Vojtěch Vincze
Vojtěch Vincze
V práci i doma jedu cca 4 roky na Win 7 a podle mého je to za celou dobu nejlepší systém od MS. Na PC nebo notebooku, který má 2GB RAM a výše, nemá cenu mít XPčka, pokud k tomu nemám finanční nebo jiné důvody.
Win 8 mi na nedotykových PC/NTB přijde jako zlý sen :-) A při správě serveru, kde i Windows Server má "dlaždice" mě to někdy přivádí k šílenství :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze