Uvidíme v nových Samsung Gear čtečku otisků prstů?

3

Čtečka otisků prstů, technologie, která v posledních měsících zažila citelný nárůst. Mohli jsme ji vidět v modelech od Samsungu, HTC či Applu, u kterého to celé začalo. Co ale použít váš otisk k odemknutí chytrých hodinek? Příští rok se toho možná dočkáme.

Apple iPhone 5S, tak ten to celé na podzim minulého roku odstartoval. Hned se chytli i další výrobci, jako první přispěchalo HTC se svým modelem One max, na začátku tohoto roku představil Samsung svůj vlajkový model Galaxy S5 se stejnou funkcí, a potom tu máme ještě Samsung Z, čerstvou novinku s operačním systémem Tizen. Všechny tyto modely sice za Applem, co se pohodlnosti týče, zaostávají, i tak se však jedná o zajímavé zpestření použití mobilního telefonu.

iPhone 5S, HTC One max, Samsung Galaxy S5 a Samsung Z: modely s implementovanou čtečkou otisků prstů

A vypadá to, že Samsung má v plánu portfolio zařízení se čtečkou rozšířit, a to nejen v oblasti tabletů, ale dokonce v oblasti nositelného příslušenství, například v podobě chytrých hodinek. Za tímto názorem si stojí společnost Synaptics, která má na svědomí čtečku otisků prstů právě v modelu S5 a prohlásila, že stejná technologie by se mohla příští rok objevit i v Samsung wearables zařízeních. Prozatím nebyly zveřejněny žádné informace ohledně použitelnosti této čtečky, tedy jestli bude sloužit pouze pro odemykání, či bude mít nějaké speciální funkce. Synaptics má však v plánu svoji technologii dále rozšiřovat a chce k tomu využít právě spolupráci se Samsungem.

Dočkáme se hodinek na otisky?
Myslíte si, že je to dobrý krok kupředu, nebo to už výrobci se zasazováním nových technologií poněkud přehánějí?

Zdroje: pocketnow.com, phonearena.com, smarterwatching.com

Diskuze ke článku
rrr
Úplná zbytečnost u hodinek co bere akorát baterku ať se radši zaměří na výdrž!
Ricky
Miesto blbostí by sa mohli zameriavať na solarne nabijanie alebo niečo ine lebo to nevydrzi potom ani den...
Michal
Poslední dobou mi kroky Samsungu připadají pouze o tom, že chtějí předehnat konkurenci, především Apple. "Nejde o to, v jaký kvalitě to vydáme, ale jak rychle"

Ale k senzoru otisků prstů u hodinek. Bohužel jsem nepoužíval žádné chytré hodinky, ale předpokládám, že tam zabezpečení pomocí gest/čísel není. Podle mě senzor otisků prstů zbytečnost, kor, když hodinky používám ve chvíli, kdy nechci vytahovat mobil. Pokud ovšem nedotáhnout otisky prstů k dokonalosti, jako v případě Touch ID od Applu. Kdyby vše fungoval rychle a BEZ PROBLÉMU, proč ne. Ale jak říkám, u mě jde u hodinek o rychlý přístup.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze