Upozornění od eRoušky budou častější, nově má citlivější algoritmus

Upozornění od eRoušky budou častější, nově má citlivější algoritmus
Fotografie: eRouška
  • Aplikace bude častěji upozorňovat na rizikový kontakt
  • V roce 2020 si aplikaci stáhlo 1,5 milionu lidí

Provozovatelé aplikace eRouška informovali na sociálních sítích o citlivějším algoritmu aplikace. Díky tomu by měla častěji upozorňovat na rizikové kontakty.

Mluvčí Národní agentury pro komunikační a informační technologie (NAKIT) Lukáš Trnka sdělil ČTK, že eRouška bude stále upozorňovat na setkání delší než 15 minut na menší vzdálenost než 2 metry. „Z technického pohledu jde však vždy o určitou aproximaci. Snažíme se tyto parametry vyhodnotit za využití opakovaných měření útlumu Bluetooth signálu,“ vysvětlil Trnka. „Nový algoritmus je proti původnímu německému modelu citlivější a měl by vést k vyššímu počtu upozornění na setkání s nakaženými,“ uvedli tvůrci eRoušky na Twitteru.


V loňském roce si aplikaci nainstalovalo 1,5 milionu lidí. Aplikace stále pracuje na pozadí vašeho mobilního telefonu. Stačí mít zapnuté Bluetooth. Pokud se setkáte s člověkem, který má eRoušku také, aplikace začne sbírat anonymní data o kontaktu. Pokud zaznamená, že je někdo pozitivní, rozešle upozornění na všechny mobilní telefony, se kterými byl v kontaktu déle než 15 minut.

Stáhnout eRouška

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze