Unikly specifikace Sony Xperie Z2 s kódovým označením Avatar

64

Sony se již delší dobu snaží prosadit se mezi TOP výrobci smartphonů a zatím se mu to docela daří. První telefon od Sony, který se vyrovnal, nebo spíše předstihl konkurenci byla Xperia Z, nyní je to Xperia Z1. Teď však unikají specifikace jejího nástupce s kódovým označením Avatar. Na co se můžeme těšit? A kdy se jí dočkáme?

Sony Xperia Z1 byla oficiálně představila teprve nedávno na veletrhu IFA 2013 v Německu a my ji teprve testujeme, už teď však unikají informace o jejím nástupci se zajímavým kódovým označením Avatar. S touto informací přišel anonymní zdroj, který má prý blízko k interním informacím společnosti. Tento zdroj prozradil předpokládané specifikace zahraničním médiím, díky kterým se na ně teď můžeme podívat i my.

Sony Xperia Z, Xperia Z1 a co bude následovat? No přece Xperia Z2 Avatar.

Sony Xperia Z2 (C770X) by měla nabídnout 5,2 palcový IGZO Triluminuous displej, který nabídne hustotu pixelů těsně pod hranicí 500 ppi. Sony by tak snadno předstihlo současnou špičku ve formě HTC One, který nabízí 468 ppi a znamenalo by to zároveň použití ještě vyššího než FullHD rozlišení. O výkon se bude starat opět výkonný Qualcomm Snapdragon 800. Paměť RAM by se měla zastavit na hodnotě 3 GB.

TIP: Podívejte se na oficiální představení Sony Xperie Z1.

Fotoaparát nabídne opět rozlišení 20,7 Mpx, a tentokrát se již dočkáme nahrávání videa v rozlišení 4K. O dostatečnou výdrž se bude starat baterie s kapacitou 3200 mAh. V telefonu by měl být již předinstalovaný systém od Androidu ve verzi 4.4 KitKat.

A na závěr něco o dostupnosti. Anonymní zdroj prozradil, že bychom se telefonu měli dočkat na veletrhu CES 2014 v Las Vegas. Podle všech těchto informací však lze usoudit, že finální produkt ještě není zcela domyšlený a naplánovaný, cokoliv se tedy ještě může změnit k lepšímu. Na závěr se ještě společně podívejme na specifikace momentální vlajkové lodi Xperie Z1.

Technické parametry Sony Xperia Z1

Kompletní specifikace
Konstrukce144 × 74 × 8,5 mm, 170 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát20,7 Mpx (5 248 × 3 936), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 800 MSM8974, CPU: 4×2,2 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostzáří 2013,

Zdroje: phonearena.com, talkandroid.com

Diskuze ke článku
glaud
to je presne ono co nesnasim na androidu a taky to ze aplikace tam nejdou dat NORMALNE pres kabel, mesic po vydani vlajkove lodi uz je tu zase dalsi fakt to nechapu.
Werty
Koukám, že u Sony nikdy nespí.
zle
Sony nespí? ale spí to že chŕli jedno zariadenie za druhým je síce pekné ale minuloročna vlajkova lod Sony xperia T je akosi bez podpory...neviem sony sa nevyjadril ale zatial na nom nie je aktualizacia na android 4.2 ani 4.3 a boh vie ci sa vobec dostane ...Taze Sony by si mal v prvom rade uvedomit ze to nie je len o super kvalitnych a vykonych telefonoch ale aj o podpore. Častejšie updaty a podpora staršich zariadeni sony nič nehovori.
Doslova kaslu na strasie zariadenia preto budem vazne uvazovat ci si zaobstaram aj na buduce znacku sony. Telefon je super ale tie upadaty to je katastrofa.
Oliver Leško
Oliver Leško
3 GB RAM?! To ako vážne?! Veď to pomaly dobieha môj notebook, omg! (HP Pavilion DV6, rok 2010, 4GB RAM) A môj názor je taký, že ľudia sa pomaly začnú strácať medzi tými "Zetkami", lebo naokolo bude Xperia Z, Z1 a Z2... To už ak má byť nová vlajková loď na budúci rok, tak radšej nech sa volá inak a nech je typická niečím iným, než sú tohtoročné "lode". ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze