Sony chce plakáty zabránit únikům nepředstavených telefonů

13

Sony už toho má dost. Překvapení ve formě Xperie Z1 nebylo žádné překvapení, protože jsme specifikace i vzhled telefonu znali dávno před samotným oficiálním představením. To samé by se dalo říci také o Xperii Z Ultra. Sony se tedy rozhodlo proti únikům bojovat. Bohužel pro Sony, i samotný návod unikl na internet.

O specifikacích a vzhledu připravované Xperii Z1 (Honami) jsme vás informovali s téměř pravidelnou přesností, až to začalo poněkud nudit. Telefon jsme téměř kompletně znali před oficiálním představením, a v podstatě nás již nemělo co překvapit. Něco podobného se stalo i u tabletofonu Xperia Z Ultra, i ten jsme měli možnost téměř kompletně poznat před oficiálním představením.

Takto vypadají ,,interní'' pravidla společnosti Sony.

Zástupcům společnosti Sony už zřejmě došla trpělivost, a tak vydali speciální návody, jak se do budoucna chovat, aby žádné připravované novinky neunikly na internet. Na následující fotografii můžete vidět jedno z mnoha sídel Sony, konkrétně chodbu. Hned vedle výtahu visí onen návod s nápisem No more leakage!, tedy v překladu: Žádné další úniky!. Plakát se snaží usměrnit zaměstnance, kteří s ještě nepředstavenými novinkami disponují. Pravidla, která na plakátu nalezneme, by se dala shrnout asi takto:

  • Nepoužívejte telefon bez ochranných (krycích) pouzder.
  • Neukazujte telefony lidem mimo společnost Sony.
  • Z telefonu nenahrávejte žádné fotografie na sociální sítě, veřejně přístupné stránky atd.
  • Nepoužívejte programy třetích stran pro benchmark testy.

Plakát se snažil chovat jako důvěrný materiál, umístění hned vedle výtahu tomu bohužel moc nepřálo, takže se i tento návod pro zaměstnance dostal (unikl) na internet. Únikům se asi žádná společnost, která vyrábí něco zajímavého, neubrání. A když nějaký zaměstnanec bude chtít poskytnout informace veřejnosti, prostě je poskytne, i když tím hrubě poruší pravidla.

TIP: Podívejte se, jak jsme postupně zjistili kompletní informace o Sony Xperii Z1.

Jak se vlastně díváte na celou situaci ohledně všemožných úniků vy? Jste rádi za informace před samotný představením telefonu nebo byste byli raději překvapeni?

Zdroje: androidcommunity.com

Diskuze ke článku
Martin
Je vidět že zaměstnanci si své práce moc neváží. Hrozí za to vyhazov, já bych takhle zbytečně neriskoval.
Nadruhou stranu zaměstnavatel asi dělá něco špatně když si nedokáže zajistit loajalitu svých oveček.
Petr Kolařík
Petr Kolařík
Když se někde obleví nějaká uniknutá informace o nějakém telefonu, strašně rád si ji přečtu. Ale kdybych o představovaném telefonu nic nevěděl, bylo by to lepší a bylo by to větší překvapení.
Dominik Pilař
Dominik Pilař
V tomto ohledu mam rád Apple i když v poslední době bylo úniků okolo nových iPhonů dost nikdy jich nebylo tolik co ohledně jiných značek. Mám rád moment překvapení
Filip Hoang
Filip Hoang
Úniky osobně mám rád, ovšem poté při představení to není to pravé. Nechápu politiku firem, proč si tyto úniky neřídí. Je na to přeci úplně jednoduchý systém, jak regulovat to, co chci, aby se dostalo ven a některé společnosti už to takto použili.
Tento návod osobně považuji za oprávněný únik, protože přeci jen ať chcete nebo ne, je to stále lze říci veřejná listina, když je všude vyvěšena... Jsem zvědav, zda se někdy opět dočkáme opravdu velmi dobře utajeného telefonu. :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze