Sony Xperia Z a Xperia ZL budou představeny na CESu (aktualizováno)

Další ročník výstavy CES v Las Vegas se již kvapem blíží. Není tedy divu, že se nám odkrývá čím dál více zařízení, které tam různí výrobci budou představovat. Poslední zprávy hovoří také o vlajkových smartphonech řady Xperia od Sony.

První tisková fotografie - aktualizováno 1. 1. 2013

Server unwiredview zveřejnil první tiskovou fotografii nové Xperie Z. Je vidět, že designový směr zůstal zachován a žádné velké změny vzhledu se v roce 2013 zatím nedočkáme. Krátce na to se internetu objevila také oficiální fotografie, a to jak už známého modelu Z, tak dosud neviděného modelu ZL, který by měl nabídnout shodnou výbavu v menším těle. Je pravděpodobné, že se jedná o model, který byl dříve známý pod označením Xperia X, nabídne tedy také slot pro dvě SIM karty. Uvidíme, co se z něj nakonec vyklube, zatím nic víc známo není. Jak se vám tento špičkový mobil s 5ti palcovým displejem líbí?

Sony Xperia Z vlevo a Sony Xperia ZL vpravo

Původní informace z 30. 12. 2012

Nejvybavenější mobilní telefon od Sony v roce 2013 ponese název Xperia Z. To už je téměř jistá věc. Výbava tohoto modelu, též kódově nazývaného "Yuga" je již také známá delší dobu a my jsme vás o telefonu také již několikrát informovali. Ve specifikacích by se měl objevit například 5ti palcový displej s Full HD rozlišením, čtyřjádrový procesor nebo 13megapixelový fotoaparát. Jako operační systém v Sony naprosto podle očekávání zvolí Android, a to konkrétně ve verzi 4.1 Jelly Bean s redesignovaným uživatelským prostředím s mnoha novými funkcemi.

Sony Xperia Z bude představena už za několik dní

Tip: Sony Xperia Yuga v první recenzi. Obstála velmi dobře

Toto už ale nějaký ten pátek víme. Dnes se ale na obvykle důvěryhodném zdroji, čínském webu ePrice, objevily nové informace. Podle nich se údajně Xperia Z, určená pro americký trh, bude prodávat na ostatních trzích pod jménem Xperia X. Oba modely by měly mít identické hardwarové parametry, ale design by se měl mírně odlišovat. Podobně to bylo také s letošními modely T a TX, které se také odlišovaly spíše v drobnostech.

CES 2013

Server ePrice také dále hlásí, že se oficiálního představení obou ultimátních smartphonů, se kterými bude chtít japonský výrobce přímo konkurovat hlavně Samsungu, dočkáme nikoliv na únorovém Mobile World Congressu (MWC 2013) v Barceloně, ale již za necelé dva týdny na Consumer Electronics Show (CES 2013) v Las Vegas. Pokud představitelé Sony svá slova o velké snaze o srovnání kroku s výrazně úspěšnějšími Korejci myslí opravdu vážně, budou muset Xperii Z (X) uvést na trh velice brzy. Nejoptimističtější hlasy spekulují o zahájení prodeje už v lednu či na konci února příštího roku.

Zdroje: androidcentral.com, unwiredview.com, unwiredview.com

Diskuze ke článku
Entone
...Ve specifikacích by se měl objevit například 5ti palcový displej s Full HD (1080p) rozlišením, čtyřjádrový procesor, 13megapixelový fotoaparát nebo čtyřjádrový procesor. ... :D
Leon
Na xperiablogu sa dokonca objavila informácia, že rpedávať by sa malo začať už hneď po rpedstavení. Ako Sony vravelo, pokúsi sa na trh dodať telefóny čo najrýchlejšie. Nie ako ION a XV. Objavila sa dokonca aj cenovka.

http://www.xperiablog.net/2012/12/27/sony-xperia-z-yuga-to-be-announced-in-china-on-15-january-priced-similar-to-xperia-t/
red98
To iste tvrdilo sony i o xperii v, ze vyjde 2 tyzdne po vystave- a kde nic tu nic. Realne sa X/Z zacne u nas predavat niekedy v lete 2013.
Tomáš
Tak to som zvedavy ako sa im to podari hned uviesť na trh a som zvedavý aj na cenu :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze