Unikly kompletní specifikace očekávaného BlackBerry Passport

32

Jedno z nejzajímavějších a nejnetradičnějších zařízení poslední doby, BlackBerry Passport, je stále obestřeno velkou rouškou tajemství. Nyní však unikají kompletní specifikace, které nám tento zajímavý telefon opět o kus přibližují. A o tom, že se zařadí po bok špičkově vybavených telefonů, již není žádných pochyb.

Nepřehlédněte:

BlackBerry Passport

BlackBerry Passport bylo poodhaleno již v červnu, na oficiální představení si však ještě nějaký ten týden počkáme. BlackBerry udělalo zajímavý tah, poodhalilo jedno z nejzajímavějších zařízení, které kdy vyrobilo, ale na podrobnosti si musíme počkat. Tím více o nové BlackBerry stoupl zájem. Dneškem se o BlackBerry Passport dovídáme víc, unikají totiž jeho kompletní specifikace.

BlackBerry Passport

BlackBerry Paspport nabídne 4,5palcový čtvercový displej s rozlišením 1 440 × 1 440 pixelů, to ve výsledku dává skvělou jemnost 453 ppi. Displej bude schopný zaznamenat až 10 dotyků, krytý bude samozřejmě tvrzeným sklem Corning Gorilla Glass 3. O výkonnostní složku zařízení se postará čtyřjádrový procesor Snapdragon 800 (MSM8974-AA) s taktem 2,2 GHz, sekundovat mu budou 3 GB paměti RAM. Grafickým akcelerátorem je Adreno 330. Vnitřní paměť nabídne kapacitu 32 GB, chybět však nebude ani slot pro paměťové karty microSD do velikosti až 64 GB.

BlackBerry Passport

Hlavní fotoaparát nabídne rozlišení 13 Mpx (f2.0), postrádat nebude BSI senzor a přisvětlovací LED diodu. Chybět nebude ani optická stabilizace obrazu. Video bude možné nahrávat ve FullHD rozlišení, snímkovací rychlost bude až 60 snímků za vteřinu. Přední kamera pro videohovory nabídne rozlišení 2 Mpx, video s ní bude možné nahrávat v HD rozlišení. Rozměry zařízení se zastavily na hodnotě 128 × 90,3 × 9,3 milimetru, v oblasti fotoaparátu však BlackBerry Passport ještě tři desetiny milimetru „přibere“. Celkem překvapující je ale hmotnost zařízení, ta se zastavila na téměř 195 gramech.

BlackBerry Passport v bílé barvě

Do BlackBerry Passport se, po vzoru iPhonu a dalších zařízení, bude vkládat nanoSIM karta, ze senzorové výbavy můžeme zmínit akcelerometr, gyroskop, magnetometr a senzor okolního světla. Zapomenout nesmíme ani na novou hlasovou asistentku, která si v podání BlackBerry Passport odbude svoji premiéru. Nové BlackBerry Passport zaujme také přítomností hned čtveřice mikrofonů pro co nejdokonalejší záznam zvuku. Sama kvalitní zvuková stránka by měla být výsadou této novinky.

O konektivitu se na krátkou vzdálenost postará Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 LE a chybět nebude ani NFC, o rychlé datové přenosy se pak postará LTE. Kromě obligátního GPS nebude chybět ani ruská alternativa v podobě čipu GLONASS. Baterie BlackBerry Passport nabídne kapacitu 3 450 mAh, bude ovšem uživatelsky nevyměnitelná. Na trh dorazí hned ve dvou barevných variantách, tedy v obligátní černé a bílé. Konečná cena prozatím není úplně jistá, pohybovat by se však měla okolo hranice 16 000 Kč.

Technické parametry BlackBerry Passport

Kompletní specifikace
Konstrukce128 × 90,3 × 9,3 mm, 195 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,5" (1 440 × 1 440 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 801 MSM8974AB, CPU: 4×2,2 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémBlackBerry OS 10
Akumulátor3 450 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostříjen 2014, 16 490 Kč

Zdroje: fonearena.com, n4bb.com

Diskuze ke článku
kubik393
Někdo se zbláznil ale krásně zbláznil, Passport je přesně to originální, svěží a neotřelé zařízení, na které je trh tak dlouho žalostně chudý, běžte se bodnout s QHD rozlišením, to nemá ani můj počítač, ani moje televize kde by to k něčemu bylo, tady šlo o jiné hodnoty než možnost machrovat u piva, má KLÁVESNICI, je kovové, kvalitní, přesně zacílené na fajnšmekry a bohaté pracanty, kteří chtějí pro práci jenom to nejlepší a už je znudilo mít stejný iPhone jako ostatní. Osobně bych se nebál zůstat u dvoujádrového procesoru a snížit tak cenu, v mojí Z30 není s výkonem jediný problém a přitom vydrží v plném tahu dva dny, jestli tohle Passport překoná tak klobouk dolů a jdu si ho koupit.
Jakub
Pěknej mobil. Váží víc než L920, takže bude nejspíš z kovu. Jen škody tý ceny, kdyby byla tak za 12k - 14k tak se určitě prosadí mnohem víc.
Martin L.
jojo, to snad není aktuálně ani únik :-) Vojta Dalekorej už zveřejnil fotky, jak drží BBP v ruce...
Franta
Bude se prodávat u nás?Má hlasové ovládání nebo je to to samé jako ten asistent?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze