BlackBerry na tom nakonec není tak špatně (aktualizováno)

174

O BlackBerry se v poslední době mluví hlavně díky Passportu, to ale není jediná informace, kterou jsme vám ze světa kanadské ostružiny přinesli. Podle posledního reportu však BlackBerry meziročně ztratilo přibližně 40 % výdělků a z loňských 1,57 miliard dolarů v druhém čtvrtletí klesly letošní výdělky na 916 milionů dolarů.

Aktualizováno 2. 10. 2014

BlackBerry je podle vlastní zprávy nakonec ve velmi malé ztrátě, přihlédneme-li k tomu, kolik peněz jde do výroby a nových zařízení. Původně byla také odhadovaná ztráta 0,16 dolarů na jednu akcii, ale nakonec byla pouze 0,02 dolarů na akcii. Samotný John Chen také prozradil, že toto období je po dlouhé době výdělečné z pohledu prodaného hardwaru a samotné prodeje telefonů stoupají celkem razantním tempem (2,1 milionů smartphonů v 3Q2014 oproti 1,6 milionů smartphonů v 1Q2014). BlackBerry na tom nakonec nebude tak zle, jak se zdálo.

Původní zpráva z 26. 9. 2014

Vypadá to, že HTC není jediná společnost, která se potýká se zhoršenými finančními výsledky. BlackBerry si totiž oproti loňsku razantně pohoršilo. Zatímco v druhém čtvrtletí roku 2013 mělo výdělek na hodnotě 1,57 miliardy dolarů, letos už to bylo „pouze“ 916 milionů dolarů, což značí přibližně 40% pokles. Předpoklad analytiků navíc nebyl splněn, jelikož odhadovali výdělek 940 milionů dolarů, který tak nebyl splněn o celých 24 milionů dolarů.

TIP: BlackBerry Passport oficiálně: zajímavá ostružina konečně na veřejnosti

John Chen

John Chen, výkonný ředitel BlackBerry, však zůstává pozitivní a věří, že Passport situaci napraví, za což mají mluvit předobjednávky telefonu, které se údajně pohybují kolem 200 tisíc kusů. Za zlepšující se podmínky také hovoří zvětšující se základna uživatelů telefonů BlackBerry, která se rozrostla od března letošního roku o dalších 6 milionů na celkově 97 milionů uživatelů platformy BlackBerry Mobile.

Zdroje: techcrunch.com, press.blackberry.com

Diskuze ke článku
N
tomu se rika zprava o Blackberry :-), jak tu par BB obdifovatelu pravidelne breci, ze se o BB neinformuje. Snad uz s tim date pokoj. Vas vsech 6 skalnich fanosuku BB.

Ale pozor, Passportu se za den prodalo na 200 tisic, to je panecku racha :-). To si jej predobjednala polovina majitelu Blackberry - tedy tech, kteri jim jeste zbyli
tomas
Aké nečakané :D
N
Vis protoze tento ultimatni pracovni nastroj neni jen tak pro nekoho :-) Prece se nebude prodavat jako housky na krame nebo jako iPhony iOvcim prece.

BB maji jen drsni manazeri a strasni pracanti, kteri neco edituji a tvori v TERENU :-) na 4,5" displeji cely den. To je hlavni argument majitelu BB
dax21
Dalo se celkem očekávat, když BB neuvedlo nějaký vlajkový model na trh. Z3 nebyla moc povedená a Z30 už byla starší. Uvidí se až vyjde Passport a Classic. BB musí hlavně soupeřit s WP. Uvidí se, jak na prodeji bude záviset lehký spojení s Amazon Appstore, přece jen bude již větší nabídka aplikací a to může docela rozhodnout. Hlavně to musí propagovat. Uvidí se podle výsledku Q3 a Q4.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze