Uniká Lenovo Vibe Z3 Pro: 4 GB RAM a Snapdragon 810

9

Jak se blíží mobilní veletrh MWC 2015, narůstá i počet úniků informací o nejrůznějších zařízeních. Dnes se nám naskytla možnost spatřit připravovaný kousek od Lenova, který má být přímým nástupcem dosavadní špičky Vibe Z2 Pro. Tomu, že se jedná o nejvyšší kategorii, nasvědčuje například použití výkonného Snapdragonu 810 nebo hned 4 GB RAM.

Mobile World Congress konaný začátkem března v Barceloně je jedním z nejdůležitějších veletrhů pro fanoušky mobilních zařízení. Každoročně se na něm představuje velké množství novinek, od vlajkových lodí po nižší třídu. Svůj díl slávy na této události si rozhodlo ukousnout také Lenovo, jelikož právě zde prý představí svůj nový vlajkový model.

Ten nejspíš ponese název Vibe Z3 Pro, a stane se tak přímým nástupcem modelu Vibe Z2 Pro, který disponuje 6palcovým QHD displejem, Snapdragonem 801 nebo velkou, 4 000mAh baterií. Nový Vibe Z3 Pro však míří ještě výše a my se kromě specifikací můžeme podívat také na uniklé fotografie. Na nich novinka disponuje například kovovým rámem a také kovovým proužkem na zadní straně.

Možná podoba Lenova Vibe Z3 Pro

Co se týče specifikací, tak je jasné, že se výrobce nehodlá držet zpátky. Jako procesor totiž zvolil osmijádrový Snaprdagon 810 s 64bitovou architekturou a tomu budou sekundovat hned 4 GB RAM. Místo pro vaše data zajistí 64GB vnitřní paměť. Displej telefonu však oproti předchůdci poklesne, a jak je patrné z fotografií, jedná se nejspíše o úhlopříčku 5,5 palce. Rozlišení však zůstane nezměněno a opět se dočkáme ultra jemného QHD panelu (2 560 × 1 440 pixelů).

Lenovo Vibe Z3 Pro: uniklé fotografie

Nehýbalo se také s rozlišením fotoaparátu a máme zde 16 Mpx s optickou stabilizací, laserovým ostřením a trojicí LED diod. Na snímcích je navíc pozorovatelné hardwarové tlačítko spouště. Jako většina vlajkových modelů letošního roku, i Vibe Z3 Pro poběží na Androidu 5.0. Aby vám telefon nějakou tu hodinku vydržel, implementoval výrobce nevyměnitelnou baterii s kapacitou 3 400 mAh, což je o 600 mAh méně než u předchůdce. Doufejme tedy, že díky menší úhlopříčce a úspornějšímu procesoru bude výdrž dostatečná.

I když úniky mluví o představení modelu za necelý měsíc, není ještě oficiálně potvrzené, že se tato novinka opravdu na veletrhu objeví, musíme si tedy počkat do zahájení veletrhu. Pokud vás Vibe Z3 Pro zaujal, nezapomeňte už od 1. března sledovat náš web, kde vás budeme o novinkách informovat přímo z místa dění.

Zdroje: pocket-lint.com, androidcentral.com, gizmochina.com

Diskuze ke článku
anonym
hlavne top chce ip68, bezdratove nabijeni a infraport. z2 pro jsem mel a kvuli tomu ho vratil
readytogo
Bezdrotove nabijanie je blbost- lebo ked nabijam mobil,nemozem ho pozivat a naopak.
Radek Smrž
Právě kvůli 6" displeji jsem si Z2ku PRO kupoval, baterie je tak akorát - z mého pohledu ji snižovat na 3400 je nehoráznost. Proč? Když už neumíme vyrobit dostatečně efektivní mobily s nízkou spotřebou, proč snižovat baterku - na tom si přece krom rozumné ceny Lenovo budovalo svůj růst. Když mám skrz noc (řekněme od 22h do 7h) Wifi + data, sáhnu si běžně na 3 dni provozu. Je to proti některým konkurentům nádherná úleva. Nesnáším každodenní nabíjení.
GPip
mno, docela hodně tlusté a neforemné zařízení. Lenovo není poučené jinými výrobci...a proto never.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze