Umělá inteligence Googlu může zjistit, zda někdo nesleduje displej vašeho telefonu

2
Umělá inteligence Googlu může zjistit, zda někdo nesleduje displej vašeho telefonu
  • Speciální technologie by měla rozpoznat, zda se někdo další nedívá na váš displej
  • Technologie by měla fungovat v nových telefonech Pixel

Schopnosti umělé inteligence od Googlu se zřejmě posunou na další úroveň. Unikly informace o tom, že se chystá představení projektu s názvem „elektronická ochrana obrazovky“. Oč půjde? Za využití čelní kamerky bude telefon schopný detekovat, zda se na jeho displej kromě vás dívá ještě někdo jiný. Nezbytně nutný bude také speciální software, kterým jsou vybaveny telefony Google Pixel. Uniklé video prezentuje, jak by celá funkce měla pracovat. Například při identifikaci nechtěného čtenáře dojde k přerušení právě používané aplikace a aktivaci čelního fotoaparátu, čímž dotyčného okamžitě uvidíte.

Pracovníci, kteří za vývojem této technologie stojí, tvrdí, že doba potřebná k identifikaci nepřesáhne 2 milisekundy. Otázkou zůstává, zda se nová technologie rozšíří i do dalších telefonů, případně kdy vůbec dojde k nasazení alespoň do Pixelů.

Zdroj: qz.com, phandroid.com

Diskuze ke článku
Řezňýk
Tak displej vašeho telefonu sleduje předvším sám Google, že jo.
Redmarx
To je proste famozni.

Chci se v teto souvislosti zeptat, jak ted Lidl stahnul sve reklamy z Youtube, uz se Googlu nejak podarilo naprogramovat umelou inteligenci, ktera by Lidlu zajistila, aby se jeho reklamy nezobrazovaly u tech pedofilnich a nasilnych videi, kdyz to tomu Lidlu tak moc vadi, ze kvuli tomu na truc odesel nebo ta situace stale trva?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze