Ulefone T2 Pro je pravděpodobně nejkrásnější telefon letošního MWC

8
Ulefone T2 Pro je pravděpodobně nejkrásnější telefon letošního MWC
  • Značka Ulefone se vždy profilovala jako typický čínský výrobce napodobenin
  • Na MWC 2018 přivezla například telefon věrně imitující Apple iPhone X
  • Oproti tomu Ulefone T2 Pro na nás udělal velký dojem a jedná se o krásné zařízení

Čínští výrobci se tradičně snaží přiživit na aktuálních trendech tím, že kopírují lídry na trhu. Na letošním MWC v Barceloně jsme mohli být svědky mnoha novinek s relativně tenkými rámečky displeje a typickým výřezem ala iPhone, nebo chcete-li Essential Phone. Všechny tyto přístroje však byly jeden jako druhý a těžko jste je mohli od sebe rozeznat.

Ulefone T2 Pro – MWC 2018

Přesně to jsme si mysleli před tím, než jsme dorazili na stánek výrobce Ulefone a rozhodně jsme nečekali, že zrovna tady najdeme takové překvapení. Tím byl model Ulefone T2 Pro, velice povedený smartphone s neuvěřitelně tenkými rámečky a zajímavým hardwarem.

Telefon se totiž chlubí obřím 6,7" displejem s FUll HD+ rozlišením, poměrem stran 19:9 a extrémně tenkými rámečky. A tím extrémně tenké myslíme opravdu EXTRÉMNĚ tenké! Při pohledu na model T2 Pro nám spadla brada, protože tak nějak si představujeme opravdu bezrámečkový smarptohne. Samozřejmě můžete namítat, že tak úplně bezrámečkový není – spodní brada je trochu širší a na displeji se nachází pro tyto dny typický výřez alias „notch“, ale nad tím v tuto chvíli dokážeme přimhouřit oko.

Po designové stránce nás telefon opravdu oslovil a z velké části za to může právě displej. Konstrukce Ulefone T2 Pro je také perfektní, telefon má kovový rám a skleněná záda, v ruce působí opravdu příjemně a i přes své velké rozměry se poměrně dobře drží. Kus, který jsme si mohli prohlédnout, byl vývojářský prototyp, což byl nejspíš také důvod prasklého skla na zádech. Na telefonu se totiž stále pracuje a na trh by měl dorazit až v polovině tohoto roku. Výrobce dokonce slibuje, že dorazí se čtečkou otisků prstů integrovanou do displeje!

Z čeho však už tolik nadšení nejsme je vnitřní výbava. Ta zahrnuje čipset MediaTek Helio P70, 8GB RAM a 128GB vnitřní paměti. Na první pohled to nezní špatně, ale podle našeho názoru by se tak povedené zařízení mělo rozhodně chlubit tím nejlepším dostupným hardwarem na trhu.

Na druhou stranu se slabší hardware odráží v ceně, který by měla činit asi 350 až 400 dolarů (cca 8 tisíc korun). Z designu Ulefone T2 Pro jsme byli opravdu nadšení. A jak se líbí vám?

Ulefone T2 Pro

Rozměry165,9 × 78,3 × 7,7 mm, ? g
DisplejTFT IPS, 6,7" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát21 Mpx
Procesor
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 128 GB, microSD
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
M
No vypadá líp jak Apple ale ten výkroj je hnus. A spodní rámeček taky mohli zrušit ale sklo na zádech je k ničemu už je tam prasklina. Navíc mediatek.... Ten do mobilu nikdy po zkušenostech.....
Janek
Již dlouhou dobu na různých portálech se mohu dočíst o nevzhlednosti výřezu na panelu od Samsungu a ejhle, najednou nejkrásnější display. Chápu, že poté co Apple oznámil snížení výroby, musí Samsung hledat odbyt pro své panely kde se dá, estetika- neestetika, stejně když si koupím mobil za 20 - 30 tis. tak budu tvrdit, že je nejlepší. Připouštím, že má každý právo vyjádřit se k kráse výrobků zde ale převažuje účel.
Blue Sun
Blue Sun
No, jestli o kráse rozhoduje jen využití čelní plochy, pak bezesporu bude.
Jenže dokud bude mít výřez v displeji, nikdy nebude krásný. To radši pojetí dle běžnějšího vzoru, kdy zůstává nějaká plocha i nahoře. Je to krásnější i praktičtější.
Rrr
Minimalni ramecky jsou super ale 6,7 " displej je uz moc.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze