Plánována řada Huawei Mate 50 dorazí později. Uspěje bez podpory 5G?

aktualizováno
Plánována řada Huawei Mate 50 dorazí později. Uspěje bez podpory 5G?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Za vše mohou pokračující sankce ze strany USA
  • Nasazen má být špičkový procesor od Qualcommu
  • Premiéra má proběhnout zkraje roku 2022

Aktualizováno 29. 9. 2021

Nejnovější informace z weibo.cn týkající se možné vlajkové řady Huawei Mate 50 naznačují, že oproti původním předpokladům dojde k představení. Řada by měla dorazit během 1. čtvrtletí roku 2022 a disponovat procesorem Snapdragon 898. Název procesoru je prozatím nepotvrzený, v každém případě by se mělo jednat o vlajkový model od Qualcommu. Zklamáním však zůstane, že telefon nebude podporovat sítě 5G, a to kvůli omezeným možnostem nákupu komponent, se kterými se Huawei potýká.

Původní informace ze 17. 6. 2021

Huawei se již dva roky potýká s přísnými sankcemi ze strany USA, kvůli kterým nemůže obchodovat s americkými společnostmi. Kvůli tomu se tak v telefonech Huawei již dlouhou dobu neobjevují Google služby, což má zcela zásadní dopad na prodeje telefonů po celém světě. Výrobce se tak dostává do složité situace, která ho nutí přehodnotit další směřování.

Možná jste si všimli, že ačkoliv máme červen, Huawei zatím nepředstavil vlajkové lodě. Na řadu P50 nadále čekáme a ledacos to naznačuje. Server cnbeta.com nyní přinesl informaci, že se Huawei údajně rozhodl v letošním roce vypustit původně plánovanou řadu Mate 50. Abychom si vše přiblížili, v posledních letech Huawei vydával zkraje roku nové vlajkové lodě a na podzim je doplnila prémiová řada Mate. Letos se však zažité pořádky zřejmě změní a potvrzuje to právě již i opožděný příchod řady P50, která se neustále odkládá.

Huawei se tak údajně bude soustředit na co nejlepší prodeje modelů P50 a nebude tříštit síly dalším dražším modelem, který by se musel představit jen pár měsíců po vlajkové řadě. Je to rozhodně škoda, protože například loňský Mate 40 Pro platil za špičkový stroj s vynikajícími fotoaparáty.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze