Toshiba Satellite Radius 14: konvertibl pro každého na IFA 2015

Líbí se vám řada Satellite Radius od Toshiby, ale jsou pro vás jednotlivé modely příliš drahé? Hledáte kompromis mezi notebookem na cesty a větší obrazovkou? V tom případě by vás mohla zaujmout 14palcová verze Satellite Radius, která zachovává hlavní lákadla této řady, ale začíná se prodávat za přijatelnou cenu. Podívejte se na naše poznatky, doplněné o krátký videopohled přímo z IFA 2015.

I dobře upravený plast může být reprezentativní. Navíc v kombinaci s hliníkem si není na co stěžovat. Satellite Radius 14 vypadá prostě dobře a svoji řadě rozhodně nedělá ostudu. Jedná se stále o dobře zpracované zařízení, které je praktické a může být využito i jako tablet nebo k prezentaci. K těmto účelům se rozhodně bude hodit 14palcový dotykový displej. Bohužel na ni již bylo vidět, že se šetřilo. Podání barev je sice dobré, ale HD rozlišení již není nic extra. Pokud jste zvyklí na jemné displeje, rozhodně si hned všimnete rastru. Na druhou stranu k běžné kancelářské práci a pro méně náročného uživatele dostačuje.

Toshiba Satellite Radius 14 – první pohled z IFA 2015

I když displej není zrovna nejkvalitnější, uvnitř se může nacházet až procesor i7 postavený na architektuře Skylake. Častěji ale uvnitř najdeme čtyřjádro od AMD. Možnost sestavení je široká, na dnešní dobu to není nic neobvyklého, a tak můžete v Satellite Radius 14 požadovat až 16 GB RAM nebo 256GB SSD disk, případně až 2 TB HDD. Výkon je tak skutečně slušný a model zvládne více, než jen kancelářskou práci.

Na klávesnici se dobře píše, a to na Toshibu nejsem zvyklý, touchpad reagovaly dobře, to samé platí i pro dotyky. Těšit bychom se měli také na kvalitní zvuk od Harman/Kardon. Na cesty je zařízení vhodné nejen úhlopříčkou displeje, ale také svým konvertibilním pojetím. Hmotnost 1,9 kg není špatná, ale ani příliš nenadchne.

A teď to nejdůležitější, cena. Toshiba Satellite Radius 14 se bude prodávat v České republice, a to již ve čtvrtém kvartále roku 2015. Cena bude od poměrně příznivých 20 000 Kč, a to za dobře zpracovaný konvertibl nezní vůbec špatně. Na verdikt si ale musíte počkat na celkovou recenzi.

Technické parametry Toshiba Satellite Radius 14

Kompletní specifikace
Konstrukce337 × 235 × 21 mm, 1 900 g, konstrukce: konvertibilní, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 14" (1 366 × 768 px)
Chipset
PaměťRAM: 8 GB, disk: 256 GB (SSD), paměťové karty: SD
Konektory2× USB 3.0, ?× USB 2.0, video: HDMI, další: ne
Datové funkcemodem: ?, Wi-Fi: ?, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémWindows 10
Akumulátor? Wh, udávaná výdrž: ? hodin
DostupnostQ4 2015, ?
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze