Tip: rozšiřte si ve své Xperii aplikaci Timescape pomocí pluginů

4

Přinášíme vám zajímavý tip na rozšíření aplikace Timescape, kterou Sony Ericsson používá ve svých smartphonech. Podívejte se, umí toho mnohem víc než jen zprávy z Twitteru a Facebooku.

Tip: přečtěte si také článek - Návod: jak aktualizovat software u telefonů Sony Ericsson

Každý, kdo někdy viděl nějaký smartphone Xperia od Sony Ericssonu, ve kterém běžel operační systém Android, určitě zná aplikaci Timescape. Ta za dobu své existence od konce roku 2009, kdy si odbyla svoji premiéru v modelu Xperia X10, prošla celkem zajímavým vývojem. Ze začátku totiž byla spíše nenáviděna, a to kvůli její neodladěnosti, pomalosti a přílišné integraci do prostředí v první generaci. Naštěstí již prošla obměnou a v nových Xperiích roku 2011 je již celkem dobře použitelnou a taky výborně odladěnou aplikací. Dnes se podíváme na způsob, jak ji celkem významně rozšířit pomocí takzvaných pluginů.

Aplikace Timescape v průběhu času na smartphonech Sony Ericsson

A co to vlastně Timescape je? Jde o aplikaci, která do pohyblivého a graficky velmi povedeného karuselu streamuje různá upozornění. Nativně Timescape ve své poslední generaci (testováno na modelu Xperia mini) sdružuje zprávičky z Facebooku, Tweety z Twitteru, emaily, výpisy volání a SMS zprávy. Poslední položkou je pak seznam, který vše výše zmíněné sdružuje dohromady. Pokud se vám přesto tento seznam výše zmíněných streamů zdá malý a rádi by jste si jej nějakým způsobem rozšířili, tak pro vás máme zajímavé, a zároveň velmi jednoduché řešení.

Ukázky některých doplňkových pluginů
Čtěte také - Recenze Sony Ericsson Xperia mini – Malý velký mobil

Oním řešením jsou takzvané pluginy, tedy doplňky. S jejich pomocí můžete seznam streamů významně rozšířit. Ke stažení je najdete na Android marketu, kde se jich zdarma ke stažení nachází hned několik desítek. Nabízí synchronizaci například se službami Foursquare, LinkedIn, RSS, Youtube, Flickr, Picassa nebo třeba Orkut. Stáhnout jde ale například i plugin pro stream naposledy vyfocených fotografií či naposledy přehrávaných skladeb v hudebním přehrávači. Svůj plugin mají i světoznámé weby jako engadget či dokonce mekka všech geeků a mobilních kutilů, XDA developers. Kompletní seznam všech dostupných pluginů naleznete po kliknutí na tento odkaz.

Zdroje: market.android.com

Diskuze ke článku
xsarahdi
Mám jednu serióznu otázku na ktorú som ešte nikde nedostal kvalitnú odpoveď. Dúfam,že mi tu budete vedieť odpovedať a pomôcť.
Ide o vyhľadávanie udalosti v kalendári. Mám v ňom okolo 1900 udalostí 4 roky dozadu a polroka dopredu, ako mám vyvolať ponuku "hľadať" keď SE tel. nemajú štvrtú klávesu "LUPA"? Ako mám nájsť napr. ( p. Mrkvičku s udalosťou spred 2 rokov?) Trocha som sa "hral" s NEOm a nikde nič. Ani cez menu keď vyvolám okno "Hľadať" mi neponúkne kalendár iba myslím (web,app,kontakty a Gmail). HM? Ďakujem za odpovede
Koty
Chtel by jsem se zeptat, jak se jmenuje plugin na sms zprávy, videl jsem ho u kamaráda na x10, ale na mou xS jsem ho nenašel...
Petra
Nainstalovala jsem si timescape do Sony Xperia Miro a v uložišti je uložena,ale na pozadí ji nikde nemám, můžete mi někdo poradit co s tím, nebo čím to je????????????????????

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze