TikTok údajně cenzuroval obsah postižených, ošklivých nebo znetvořených autorů

5
TikTok údajně cenzuroval obsah postižených, ošklivých nebo znetvořených autorů
Fotografie: @konkarampelas
  • Moderátoři měli vyloučit videa, na kterých jsou osoby „abnormálních tělesných tvarů“, tlusté, příliš hubené nebo se znetvořením
  • Podle mluvčího společnosti jsou tyto postupy zastaralé, nebo dokonce nebyly nikdy aplikovány
  • Doporučený postup měl rovněž zamezit šikaně neatraktivně vypadajících autorů videí

Britský deník independent.co.uk přináší zajímavou zprávu o poměrech uvnitř společnost TikTok. Podle uniklých interních dokumentů, ke kterým se jako první dostali redaktoři The Intercept, obdrželi moderátoři této sociální sítě pokyny nezveřejňovat obsah pocházející od autorů, kteří nesplňují nároky na fyzickou atraktivitu.

Jinými slovy dostali moderátoři, jejichž úkolem je vybírat videa, která se následně zobrazují novým uživatelům ve feedu „Pro tebe“, za úkol znevýhodňovat videa, která pochází od neatraktivních jedinců.

Podle uniklého dokumentu měli moderátoři automaticky vyloučit videa, na kterých jsou osoby „abnormálních tělesných tvarů“, autory, kteří jsou tlustí nebo příliš hubení, s ošklivým obličejem nebo znetvořením. Tato videa by (dle interního dokumentu) neměla příliš vysokou šanci na úspěch u diváků. Jak je uvedeno ve směrnicích společnosti: „Pokud nevypadá autor videa dobře, bude video mnohem méně atraktivní a není vhodné jej doporučovat novým uživatelům.

Moderátoři by rovněž neměli doporučovat videa, na kterých je znázorněna na první pohled ošklivá krajina, například chudé rurální oblasti či slumy. Podle mluvčího TikToku, Joshe Gartnera, je však většina těchto postupů zastaralá, nebo dokonce ani nebyla nikdy praktikovaná. Zároveň dodává, že některá pravidla měla zamezit šikaně neatraktivně vypadajících uživatelů.

Stáhnout TikTok

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Copycat
To je ale náhodička. Tejden starej článek z The Independent vyjde zrovna dneska odpoledne na smartmanii a večer znenadání i tady. Papadulos a zdrojování, to asi neexistuje :-D
MartasZLA
A já stále nevím co to ten tiktok je. Asi nic co bych potřeboval k životu že?
Pavel Kapoun
Je to jen rozumný požadavek uživatelů. Pokud si můžu vybrat, taky se raději dívám na pohledné a zdravé lidi. Naopak by to hraničilo s nějakou úchylkou...
st
I kdyby to byla pravda, tak co? Jejich server, jejich pravidla. Mít nějaké obskurní video na sociálních sítích není lidské právo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze