Tichá inovace od Qualcommu. Představil nový procesor Snapdragon 6 Gen 3

Tichá inovace od Qualcommu. Představil nový procesor Snapdragon 6 Gen 3
Fotografie: Qualcomm
  • Využití najde především v telefonech střední třídy
  • Podporuje až 120Hz displeje či Wi-Fi 6E

Qualcomm v tichosti představil nový procesor pro zařízení střední třídy s označením Snapdragon 6 Gen 3. Toto odhalení bez velkých fanfár je poměrně pochopitelné. Procesor je určen spíše pro běžné mobilní telefony střední třídy a zároveň si Qualcomm zřejmě uvědomil, že v této řadě chybí druhá generace procesorů. Snapdragon 6 Gen 3 tak navazuje přímo na Snapdragon 6 Gen 1, přičemž rozdílů mezi nimi je jen několik.

Nový procesor je lépe přizpůsoben potřebám umělé inteligence (AI). Nabízí celkem osm jader, přičemž čtyři jsou 2,4GHz jádra Cortex-A78 a další čtyři jsou 1,8GHz jádra Cortex-A55. O grafickou akceleraci se stará Adreno 710. Podporovány jsou displeje s až Full HD+ rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. Co se týče operační paměti, procesor podporuje standard LPDDR5, zatímco u úložiště je nutné se spokojit s UFS 3.1.

Snapdragon 6 Gen 3 umožní v telefonech použití například i 200megapixelového fotoaparátu s možností natáčet 4K videa při 30 snímcích za sekundu. V oblasti konektivity nechybí podpora 5G, Bluetooth 5.2 a Wi-Fi 6E. Zatím není jasné, kdy se objeví první zařízení vybavené tímto procesorem, ale je pravděpodobné, že to bude ještě v letošním roce.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze