Testujeme TCL NXTPAPER 11 s „papírovým“ displejem. Ptejte se, co vás zajímá

4
Testujeme TCL NXTPAPER 11 s „papírovým“ displejem. Ptejte se, co vás zajímá
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Tablet má unikátní displej s 2K rozlišením a matnou povrchovou úpravou
  • K dispozici je i slot pro microSD či hned čtyři reproduktory

Společnost TCL je jedním z největších výrobců elektroniky na světě, který se proslavil především technologickými inovacemi v oblasti displejů. Obrazovka se ocitla v hlavní roli i u nového tabletu TCL NXTPAPER 11, jenž se na našem trhu prodává zhruba za 6 tisíc korun a chce oslovit všechny, kteří chtějí udělat něco pro zdravý zrak a zároveň se vyhnout neduhům s odlesky u standardních lesklých obrazovek. Jaké jsou naše první dojmy z TCL NXTPAPER 11?

TCL NXTPAPER 11 kombinuje to nejlepší z tabletu a čtečky knih

Displej k bazénu i do postele?

TCL NXTPAPER 11 je osazen 11" obrazovkou typu NCVM IPS, která přináší hned několik výhod. Použitá technologie NXTPAPER 2.0 nabídne oproti předešlé generaci o 150 % vyšší jas, díky čemuž není problém tablet používat i v exteriérech. Matná povrchová úprava obrazovky navíc neodráží světlo podobně jako standardní tablety, i na slunci si tak zachovává velmi dobrou čitelnost. Tablet jsme během krátkého testování zkoušeli používat v různých světelných scénářích. Kromě ostrého slunečního svitu i v pokoji zahaleném tmou, kde je sledování obrazovky stejně příjemné a nebolí z něj oči ani po delším používání. S přihlédnutím k jemnému 2K rozlišení navíc není problém konzumovat videa ve vysoké kvalitě.

Novinka na nás však udělala dojem i kvalitou zpracování. Navzdory příznivé ceně má hliníkové šasi a designově vypadá velmi povedeně díky zádům v matné šedé barvě. Na boku si pak lze všimnout slotu pro microSD. Nechybí ani možnost si pořizovat psané poznámky stylusem. Nadějně vypadá rovněž 8 000mAh baterie, která zároveň podporuje reverzní nabíjení. Během testu se pak rozhodně zaměříme na výdrž a pokusíme se ji srovnat i s e-inkovými čtečkami knih či podobnými zařízeními, jež by mohly být konkurencí právě pro tento unikátní tablet.

Čtyři reproduktory a Android 13

Novinka chce kromě displeje nabídnout i kvalitní audio zážitek, je totiž vybavena celkem 4 reproduktory, stále populární 3,5mm jack na druhou stranu schází. V systému pak lze najít informaci o nasazení moderního Androidu 13 s integrovaným 128GB úložištěm, které lze dále rozšířit o paměťové karty. Během testování se pak zaměříme na výkon použitého čipsetu MediaTek Helio P60T, ale také na další aspekty. Do komentářů nám můžete standardně psát veškeré dotazy k TCL NXTPAPER 11, jehož unikátní displej nově najdeme i u TCL 40 NXTPAPER.

TCL NXTPAPER 11

Rozměry259 × 163,6 × 6,9 mm, 462 g
Displej?, 10,95" (2 000 × 1 200 px)
Fotoaparát8 Mpx
ProcesorMediatek helio P60,
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 128 GB, microSD
Akumulátor8 000 mAh
Diskuze ke článku
Michal Novotný
Michal Novotný
Tento tablet mám už od začátku srpna, kdy se u nás začal prodávat. Rozhodně v něm není žádný slot pro nanoSIM kartu, jak píše redakce. (Je tam pouze slot na microSD, ale třeba TCL zapůjčil verzi, která se u nás neprodává.) Jinak na ostrém slunci je displej zcela neviditelný, ve všech ostatních situacích je ale naprosto skvělý. Proti předchozí verzi (NXTPAPER 10s) je jedenáctka ve všem lepší, jak displej, tak perfektní zpracování, rychlost prostředí a taky mnohem lepší zvuk. Při náročných situacích se ale snadno zadýchá. Mohl zde být daleko výkonnější procesor, ale to bychom zase byli na jiné ceně. A TCL prostě tady šetří a šetří i na aktualizacích, dlouhodobě. Co bych pochválil, je přítomnost pouzdra/stojanu v prodejním balení.
Mário Čonka
Mário Čonka
Dobrý deň,
mňa by zaujímalo ako sa na tablete píšu napr. poznámky, skice atď. Predkladám, že e-zapisníky ako ONYX BOOX, reMarkable 2 s e-ink dipslayom ,to asi nenahradí, ale zaujíma ma, či má význam si kúpiť tento tablet primárne na poznámky + čítačku.
Ďakujem
Pavel Bureš
Pavel Bureš
Dobrý den, běží všechny aplikace řádně na pozadí, přesnějí chodí v pořádku notifikace od všech aplikací, nikoliv jen těch z interního whitelistu (Facebook, Youtube...)? Měl jsem několik telefonů TCL a všechny měly s notifikacemi problém i po vypnutí všech dostupných úsporných režimů. V USA se to hodně řeší, tam TCL prodává telefony u operátorů.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze