Testujeme: Samsung G800, Sony Ericsson W960i

1

V redakci pro vás právě testujeme nejnovější telefony. Přečtěte si první dojmy a zeptejte se nás na to, co vás zajímá. Na redakčních stolech nám právě leží Samsung G800 a Sony Ericsson W960i. PRVNÍ DOJMY a VIDEO

V diskuzi pod článkem (nebo přímo na naše emaily v sekci kontakty) můžete pokládat dotazy ohledně právě testovaných telefonů. Zajímá vás jak se chová ta či která funkce? Chcete se dozvědět, zda si telefon poradí s určitým typem souborů, zda obsahuje určitou aplikaci nebo jen jaká je výdrž baterie při určité činnosti? Stačí se zeptat a rádi odpověď zařadíme do recenzí. Ještě lépe vám tak budeme moci poradit s výběrem vašeho nového telefonu.

TIP: přečtěte si naše dřívější recenze nejnovějších telefonů

Uvedené telefony máme v redakci a právě je pro vás testujeme. Pokud vás cokoliv zajímá, zeptejte se.

Samsung G800

Samsung G800 je vybavenějším bratříčkem modelu G600. Je taktéž výsuvné konstrukce, ale na rozdíl od modelu G600 podporuje i sítě 3.generace. S rozměry 101,5 x 52 x 18,8 mm se zařadí mezi větší telefony, nízká není ani hmotnost 134 gramů. Telefon je vlajkovou lodí Samsungu a proto se můžete těšit na pořádnou dávku funkcí. Zaujme ale hlavně 5 Mpx fotoaparátem s 3x optickým zoomem. Na našem trhu je to teprve třetí telefon, který přináší 3x optický zoom (po Nokiích N93 a N93i).

Jaké jsou naše první dojmy? Telefon je velký a těžký. Pro představu, rozměrově je G800 v podstatě shodný s Nokií N95, ale je těžší. Je to jeden z největších a nejtěžších telefonů bez otevřeného operačního systému. Může za to samozřejmě 3x optický zoom, který je v telefonu umístěn. S telefonem jsme pořídili několik fotografií a jejich kvalita není vůbec špatná. Velmi nás ale zklamal blesk. Ten je sice xenonový, ale velmi slabý. Jeho intenzita je dokonce nižší než u mnohých LED diod a stěží osvětlí předměty 1,5 metru vzdálené. Telefon má také velké problémy zaostřit ve tmě, červená dioda mu příliš nepomáhá. Líbí se mi naopak velký a jasný displej a také velmi bohatá výbava telefonu. Nechybí ani kvalitní editor videí a fotografií, webový prohlížeč, rádio s RDS a RSS čtečka. Finální verdikt ale naleznete v recenzi, kterou kolega Luboš Srb právě připravuje. Těšit se můžete také na samostatný test fotoaparátu.

TIP: Přečtěte si také naše podrobné představení telefonu.


Sony Ericsson W960i

Nástupce nejvyššího Walkmanu snad ani nemohl vypadat jinak. Až na drobnosti splnil veškerá očekávání a konečně si díky přítomnosti fotoaparátu může říkat multimediální telefon. Oproti W950i nám sice nepatrně narostl a ztěžkl, vzhledem k výbavě to však lze tolerovat. V řeči čísel se jedná o 109 x 55 x 16 mm a 119 gramů, přičemž původní W950i měřil 106 × 54 × 15 mm a vážil 112 gramů. Design v čele s černým lesklým povrchem je elegantní, s povděkem kvitujeme klasickou klávesnici. Opět však nechápavě kroutím hlavou nad absencí funkčních kláves pod displejem. Přitom v daném místě nalezneme trojici dotykových kláves pro ovládání hudby. Opět se tak připravte na zapatlaný displej od ovládání rukou. Majitelé modelů W950i a P1i určitě vědí, o čem mluvím.

TIP: Přečtěte si také naše podrobné představení Sony Ericssonu W960i.

Diskuze ke článku
radevic dyn
Dobrý den, je velikost displejů SE W960i a Samsungu G800 srovnatelná s N95 (všechny mají mít úhlopříčku 2,6 palců).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze