Testujeme Apple iPad Air 2: hezčí, tenčí, výkonnější

26

iPad je pro mnohé synonymem tabletu a není se co divit, po mnoho let zůstává etalonem, kterého málokterý konkurent ohrozí. Apple svou vlajkovou loď postupně vylepšuje a nejnovější generace dorazila právě nyní. Změn není mnoho, ale většina z nich je z kategorie vítaných. Podívejte se, jaké jsou naše první dojmy z nového iPadu. Nechybí ani videopohled.

Nový iPad zejména zhubnul, a i když je extrémně tenký (6,1 mm) a i poměrně lehký (444 gramů), v ruce rozdíl oproti prvnímu Airu příliš nepoznáte. Tablet lze obejmout jednou rukou a bez problému s ním pracovat i při držení v jedné ruce, ergonomie je velmi dobrá. Co se ohýbání týče, nemusíte mít obavy. Konstrukce je dostatečně pevná a při standardním používání ohnutí nehrozí. Tablet opět působí velmi luxusním dojmem, matná a na dotek velmi příjemná záda jsou povedená, stejně tak celkový design tabletu. V tomto směru je Apple etalonem a málokomu se podaří mu v tomto směru vyrovnat.

Apple iPad Air 2

Tenčí konstrukce si bohužel vyžádala svou daň v podobě menší baterie. Ta má oproti Airu znatelně menší kapacitu (7 340 mAh), díky úspornějšímu čipsetu je ale výdrž dle našich poznatků zatím srovnatelná nebo jen mírně horší. Konkrétní čísla odhalí ale až naše podrobné testy výdrže ve standardní recenzi.

Špičkový je rovněž displej. Není sice nejjemnější mezi tablety, ale jemnost 264 ppi zajištuje stále výbornou podívanou. Hlavní jsou ale výborné parametry IPS displeje. Pozorovací úhly, barvy, černá i pozorovatelnost na přímém slunci – k ničemu nelze mít připomínky. Novinkou je také senzor otisku prstu TouchID, který funguje stejně rychle a spolehlivě, jako u iPhonu. Zlepšil se také fotoaparát, jehož rozlišení vzrostlo na 8 Mpx a fotí celkově o něco lépe, s telefonem je to ale stále nesrovnatelné a zejména šumu je na fotkách příliš. Chybí také přisvětlovací dioda.

Apple iPad Air 2 – první dojmy z používání

Díky čipsetu Apple A8X s netradičním tříjádrovým procesorem se může tablet pochlubit skutečně špičkovým výkonem, potěší také historicky první nasazení 2 GB RAM. Po stránce grafického výkonu sice zůstává iPad poražen tablety s Windows a procesory Intel Core i, ty ale nejsou zdaleka tak tenké a lehké jako iPad. Ten je ale překonán i tablety s čipsetem NVIDIA Tegra K1, který po stránce grafického výkonu exceluje. Na konkrétní hodnoty se můžete podívat v našem videopohledu.

Fotogalerie

Apple iPad Air a Air 2

Tablet v redakci nyní testujeme a brzy se můžete těšit na plnohodnotnou recenzi. Pokud Vás ohledně nového iPadu Air 2 cokoliv zajímá, položte nám svoje dotazy do diskuze pod článkem.

Technické parametry Apple iPad Air 2 LTE

Kompletní specifikace
Konstrukce240 × 169,5 × 6,1 mm, 444 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 9,7" (2 048 × 1 536 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 224 × 2 448), , autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetApple A8X, CPU: 3×1,5 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 64 GB / 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémiOS 8
Akumulátor7 340 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 3:31 hodin
Dostupnostříjen 2014, 13 490 Kč
Diskuze ke článku
sony mobile
Sony už sice není nejtenčí(akorát nejtenčí deseti palcový tablet),ale pořád je nejlehčí deseti palcový.
Vikin
Jaká je nabíjecí doba iPadu Air 2 ?? ( z 0 na 100% ) a kolik prosím byla u předchozí generace iPadu Air.. Předpokládám, že s menší baterkou se nabíjí rychleji..
Jakub
Co si myslite o zmizeni posunovaciho tlacitka (mute, rotace) ?
Tomáš
Jakto že máte cenu od 16800,- ? Cena za 16Gb wifi je 13500,-.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze