Tesco prodalo 300 tisíc tabletů Hudl a už chystá nástupce

Cenově přijatelný tablet Tesco Hudl se těší z velké obliby – podle posledních informací se ho prodalo už přes 300 tisíc kusů a Tesco již nyní pracuje na jeho nástupci.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Generální ředitel britského řetězce Tesco, Philip Clarke, oficiálně oznámil, že společnost již pracuje na uvedení druhé generace tabletu Hudl, která by se na trhu měla objevit někdy během roku 2014. Mezitím také prozradil to, z jaké obliby se tablet těší – během prvních pár dní prodeje se ho totiž prodalo přes 35 tisíc kusů, což je na lokální prodej velmi dobré číslo. Dále pak uvedl, že celkem došlo k prodeji zhruba 300 tisíc kusů, což je více než společnost plánovala.

tesco-hudl_1-660x472

TIP: Prestigio MultiPad Visconte s Windows 8.1 Pro: premiéra příští týden

Tesco očividně s až takovým úspěchem nepočítalo – Michael Comish, jeden z nejvýše postavených manažerů společnosti, dokonce přiznal, že dvakrát došlo ke krátkému vyprodání všech zásob. Za tímto úspěchem stojí bez pochyb spojení nízké ceny a solidních specifikací. Tablet se totiž prodává za 119 liber a nabízí 7“ displej s rozlišením 1 440 × 900 pixelů a čtyřjádrový procesor o taktu 1,5 GHz.

Zajímavé je také to, že z rozhovoru s generálním ředitelem společnosti vyplývá, že se Tesco hodlá v budoucnu mnohem více zaměřit na segment spotřební elektroniky, ve kterém vidí velký potenciál. Příští rok bychom se tak mohli dočkat třeba i televizorů, notebooků či chytrých telefonů s logem Tesca.

Zdroj: TheGuardian