Telltale Games na MINECONU odhalili hru Minecraft: Story Mode

9

Dosud utajovaný projekt příběhové adventury ze světa Minecraftu má konečně reálnější obrysy. Autoři na právě probíhajícím MINECONU v Londýně představili první detaily, odhalili příběh a dokonce vydali trailer, který nám ukáže, jak asi bude hra vypadat. Potěšující je i zpráva, že dabingu hlavních postav se ujmou zkušení herci.

Na právě probíhajícím festivalu MINECON v Londýně tvůrci adventur Telltale Games představili svůj nadcházející titul s názvem Minecraft: Story Mode. Jako vždy půjde o několikadílný příběh, který budou uvolňovat postupně.

Minecraft byl vždy o volnosti a přežívání v divočině. Story Mode nás sice zavede do stejného světa, ale místo volného pobíhání krajinou dostaneme přesně nalinkovaný příběh, ve kterém sice budeme muset činit zásadní rozhodnutí, ale hratelnost bude vypadat úplně jinak, než jsme u klasického Minecraftu zvyklí.

Příběh

Hlavním hrdinou příběhu je Jesse, kterého také jako hráči budeme ovládat. Ten na své výpravě však nebude sám a bude ho doprovázet celá skupina průzkumníků. Každý z nich má své specifické poslání. Nechybí mezi nimi bojovník, který se s mečem v ruce postará o bezpečí skupiny. Dále tu narazíme na záškodníka, redstone technika a stavitele.

Minecraft: Story Mode

Příběh se točí okolo zla, které proniklo do světa. Něco se totiž pokazilo a kdo jiný než naši přátele to mají dát do pořádku. Sami to ovšem nezvládnou. Proto se vydají hledat mocný řád Order of the Stone. Ten reprezentují čtyři mocní dobrodruzi, kteří porazili Ender Draka. Bez jejich pomoci bude svět nadobro ztracený.

Jesseho namluví herec Patton Oswalt, kterého jste mohli vidět třeba v seriálu Agents of S.H.I.E.L.D. nebo slyšet ve filmu Ratatouille jako hlavní postavu. Dále stojí za zmínku Ashley Johnson, která se objevila ve hře The Last Of Us jako Ellie. A pokud chcete být pečliví, tak si můžete dohledat i další herce: Brian Posehn, Scott Porter, Martha Plimpton, Dave Fennoy, Corey Feldman, Billy West a Paul Reubens.

Minecraft: Story Mode

Je to o spolupráci

Úzce jsme spolupracovali s úžasným týmem v Mojangu, abychom se ujistili, že se náš příběh hodí do světa Minecraftu tak, jak ho fanoušci znají a milují,“ řekl na konferenci Kevin Bruner, spoluzakladatel Telltale Games.

S Jessem hráči projdou svou vlastní cestu příběhem o dobrodružství a přežívání, který ožil díky hvězdnému obsazení.

Minecraft: Story Mode vyjde jako samostatná hra (navzdory svému názvu) a nebude tedy součástí originálního Minecraftu. Hra bude dostupná pro iOS a Android. Vydání je zatím ponecháno na „později tento rok“.

Zdroje: telltalegames.com

Diskuze ke článku
Adam
Oni to odhalili už par mesiacov do zadu :)
Petr
Nemýlím-li se Microsoft koupil Mojang ..... Nebo ne?
David
Ti už nevědí, z čeho by ty peníze vytřískali.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze