Telefony z Google Play Edice zmizely z Google Play Store

2

Telefony ve speciální edici, která obsahuje čistý Android, se z obchodu Googlu pomalu ztrácely, až nyní nastal definitivní konec – ztratil se i poslední kousek HTC One (M8). Pokud nyní chcete koupit nějaký telefon s úplně čistým Androidem, pak to musí být Nexus.

To, že se bude jednat o záměr Googlu, potvrzuje i fakt, že už se nějakou dobu neobjevují nové modely, které by nahradily ty stávající. Už minulý rok se měl objevit Samsung Galaxy S5 v Google Play Edici, což se ovšem nestalo. Důvodem může být nejenom politika Googlu, ale třeba i špatné prodeje. Kupříkladu již zmiňovaný model One (M8) se prodával za 699 dolarů (více jak 20 tisíc s daní), což je docela značný příplatek oproti standardní verzi.

HTC One (M8)

Posledními přístroji s Androidem přímo od Googlu tak zůstávají telefony Nexus 6, Nexus 9 a o něco starší Nexus 5, který se však každou chvíli přestane prodávat. Společnost Google tento fakt nijak oficiálně nekomentovala, takže není vyloučené, že se s Google Play Edicí setkáme někdy v budoucnu. Moc pravděpodobné to ale není.

Zdroje: androidpolice.com, pocketnow.com