Telefony Oppo se naučí hledat skryté kamery

Telefony Oppo se naučí hledat skryté kamery
Fotografie: Oppo
  • Nadstavba Color OS 12.1 umí hledat skryté kamery pomocí detekce bezdrátových sítí a infračerveného záření
  • Zatím je k dispozici jen v Číně a pro dva telefony, výrobce plánuje rozšíření

Trápí vás myšlenka, že se ubytujete a v novém prostředí bude vaše soukromé aktivity snímat skrytá kamera? U velkých hotelů to asi nebude problém, ale jak roste obliba ubytování v soukromí, tento problém se může stát reálným. I v českých podmínkách padly u soudu tresty za to, že majitel bytu sledoval nájemníky (přesněji řečeno nájemnice) v koupelně. A jak se výrobci mobilních telefonů snaží navzájem alespoň trochu odlišit, můžeme v nich najít opravdu zvláštní funkce – třeba tu na hledání skrytých kamer a dalších podobných zařízení narušujících soukromí.

Něco takového představil čínský výrobce Oppo jako součást své nadstavby Color OS 12.1. Funkce je prozatím dostupná pro Oppo Find X5 a Find X5 Pro, ale výrobce prostřednictvím weibo.con slibuje, že se časem rozšíří i na další zařízení a mimo domovskou Čínu. A jak funguje?

Po instalaci aplikace požádá uživatele, aby před vyhledáním skrytých kamer vypnuli Wi-Fi a hotspot telefonu. Aplikace také vyzve uživatele, aby vypnuli/zapnuli světla v místnosti, pravděpodobně kvůli detekci infračerveného světla, které mnohé Wi-Fi kamery používají pro noční vidění. Pak zřejmě pomocí detekce přítomnosti Wi-Fi sítí hrajete s telefonem „přihořívá, hoří“, dokud neodhalíte podezřelé místo, které můžete dále fyzicky zkoumat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze