Telefon s největším zoomem na světě. Testujeme Xiaomi Mi 11 Ultra

24
Telefon s největším zoomem na světě. Testujeme Xiaomi Mi 11 Ultra
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Jde o jeden z nejvybavenějších telefonů na trhu
  • Chlubí se robustním tělem a bohužel očekávaně vysokou hmotností
  • Zaujme malým sekundárním displejem na zadní straně
  • Na jedničku funguje prostředí nejnovějšího Androidu

V redakci pro vás testujeme vlajkovou loď od Xiaomi pro rok 2021. Pamětníci si možná vzpomenou, jak nechvalně skončil loňský model Mi 10 Pro, avšak letos vypadá vše mnohem lépe. Již brzy se začne prodávat mobil, který se snaží nabízet výbavu téměř bez kompromisů za vcelku adekvátní cenu, byť ta je samozřejmě vysoká a činí 31 990 Kč.

Xiaomi Mi 11 Ultra

Pořádný kus telefonu

Novinka bude vodou na mlýn pro všechny, kteří tvrdí, jak telefony neustále rostou. Je rozhodně velkým telefonem, který je navíc opravdu těžký. Hmotnost 234 gramů je opravdu vysoká a navíc kvůli výraznému modulu fotoaparátu nevhodně vyvážená. Zejména v prvních dnech je nutné si zvykat na to, že smartphone může při méně vhodném uchopení přepadávat.

Xiaomi Mi 11 Ultra

Na hmotnosti se však podílí i další faktory, jako je velmi poctivé zpracování. Tělo telefonu je keramické, část s fotoaparáty je krytá sklem. Dostalo se také na zvýšenou odolnost dle stupně krytí IP68. Xiaomi Mi 11 Ultra je vůbec prvním modelem výrobce, kterému v takovéto míře nevadí prach a voda. Na vyšší hmotnosti se podílí i nezbytná cívka pro bezdrátové nabíjení, které je podporováno rychlostí až 67 W.

Displej ve dvou vydáních

Xiaomi už dávno není žádný otloukánek z Číny, což dokazuje například displejem. Uznejte sami – AMOLED panel s 6,81palcovou úhlopříčkou, rozlišením 3 200 × 1 400 pixelů a 120Hz obnovovací frekvence – to je sestava, která dokáže upoutat pozornost a poskytnout vysokou kvalitu obrazu. Dodejme, že je displej mírně zakřiven a nechybí mu funkce Always-on.

Xiaomi Mi 11 Ultra

Jeden displej však Xiaomi tentokrát nestačil a druhý najdeme ještě na zadní straně. Má úhlopříčku lehce přes 1 palec, je barevný, dotykový a primárně je zde pro účely fotografování. Nabízí však více možností, a proto se mu ještě budeme věnovat.

Přitahujte až 120×

Ačkoliv má Xiaomi Mi 11 Ultra opravdu nespočet trumfů v rukách, tím největším bude zřejmě sestava fotoaparátů na zadní straně. Hlavní 50megapixelový fotoaparát láká velkým senzorem s rozměry 1/1,12" či optickou stabilizací obrazu. Doplňuje jej 48megapixelový ultraširokoúhlý snímač a nakonec i 48megapixelový teleobjektiv s optickou stabilizací obrazu a pětinásobným bezztrátovým přiblížením. To je na jednu stranu lákavé, na druhou poněkud moc, neboť přiblížení například v rozmezí 2× či 3× probíhá digitálně.

Xiaomi Mi 11 Ultra

Výrobce však láká spíše na přibližování do větších dálek. Až 10násobně můžete přiblížit hybridně, což znamená, že výsledek je stále dostatečně kvalitní. Vrcholem je pak 120násobný zoom, který je již digitální a výsledkem jsou samozřejmě rozmazané fotografie, ačkoliv nikoliv v takové míře, jak byste mohli tušit.

Ukázka přiblížení fotoaparátů od 0,5× do 120×
Ukázka přiblížení fotoaparátů od 0,5× do 120×

Xiaomi Mi 11 Ultra v redakci testujeme. Pokud vás o něm cokoliv zajímá, zeptejte se nás v diskuzi pod článkem.

Xiaomi Mi 11 Ultra 256+12 GB

Rozměry164,3 × 74,6 × 8,4 mm, 234 g
DisplejAMOLED, 6,81" (3 200 × 1 440 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 888, 1×2,84 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Michal Pavlíček
Uživatel vystupující v diskuzích pod přezdívkou Jeliman X svými texty porušoval obecné zásady pro diskutující. Z tohoto důvodu byl zablokován a jeho účet definitivně uzavřen.
Martin (Superhuman)
Martin (Superhuman)
Paráda konečně tu bude klid ale mám obavy že zas tu bude pod jiným účtem viz nějaká Jaroslava..
I. Kajman73
I. Kajman73
Nemohl by Jeliman X dostat ban? Jen zapleveluje skoro každou diskusi svými nesmyslnými poznámkami na Android.
Jinak za mě špičkový mobil, který patří mezi to nejlepší (S21 Ultra, iPhone 12 PRO, možná OnePlus9 PRO...).
Jen cena v Evropě není moc příznivá, ono mobil za 30+ si koupí pár technologických nadšenců.
Škoda, že se v Evropě oficiálně neprodává Mi11 PRO (v Asii ho mají za cenu těsně pod základní evropskou Mi11), ten dává smysl asi nejvíc (IP68, hlavní kamera jako v Ultra modelu, 5x
8mpx periskop).
Jakub Herget
Jakub Herget
Za tyhle peníze mam bezzrcadlovku a i vcelku slušný smartphone, než tohle těžké pádlo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze