Tchajwanští dodavatele hlásí nebývalý zájem o USB 3.1 Type-C

Port USB typu C se zdá čeká velmi slibná budoucnost. Po představení produktů od dvou zásadních výrobců tento měsíc se zvedla poptávka po tomto řešení o stovky procent. Alespoň tak o tom mluví dodavatelské firmy z Tchajwanu.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 

Těmito přístroji máme samozřejmě na mysli nový Apple Macbook a Gogle Chromebook Pixel. Obě zařízení totiž primárně používají USB 3.1 typ C. Tento konektor je navržen jako velmi univerzální a dá se použít na připojení prakticky jakékoliv periférie nebo samotné zařízení nabíjet.

usb mackbook

Prvním zařízením s USB typu C však byl tablet Nokia N1, který byl právě tímto univerzálním řešením vybaven. Zpopularizoval ho však Apple se svým novým Macbookem, který se spoléhá jen na tento konektor a jiný kromě 3,5mm jacku na tomto notebooku nenajdete.


flashdisk díky oboustrannému USB typ C připojíte konečně na první pokus

Od té doby hlásí firmy, jako je Foxlink, Hon Hai, AsMedia Technologies, Genesys Logic nebo ELTRON technologies nebývalý nárůst od výrobců tabletů a notebooků po tomto řešení. USB Typ C má svou světlou budoucnost před sebou a setkávat se s tímto konektorem budeme tento rok čím dál více.

Zdroj: en.ctimes.com.tw