Podívejte se na HTC U12+ v průhledném zadním krytu

10× aktualizováno
Podívejte se na HTC U12+ v průhledném zadním krytu
  • HTC U12+ se díky únikům kompletně odhaluje
  • Potvrzuje se velký 6palcový displej bez výřezu s QHD+ rozlišením i duální fotoaparát
  • Oficiální uvedení HTC U12+ se odehraje 23. května

Aktualizováno 22. 5. 2018

HTC U12+ zažije svou premiéru již zítra. Brzký příchod má problém ukočírovat i samotný výrobce, kterému na malou chvíli unikla produktová webová stránka. Záhy ji sice smazal, ale i tak si chybičky stačil někdo všimnout. Čekání do zítra si můžeme ukrátit pohledem na černo-průhlednou variantu. Novinka díky poloprůhlednému zadnímu krytu vypadá vcelku netradičně.

HTC U12+
HTC U12+ - průhledná varianta

Aktualizováno 17. 5. 2018

Představivost vzala za své. Na internetu se před malou chvílí objevily kompletní specifikace nové vlajkové lodi společnosti HTC, tedy modelu U12+. Kromě specifikací unikly i oficiální rendery telefonu, můžete se tedy podívat i na to, jak to bude novince slušet. Za úniky i tentokrát stojí známý Evan Blass. Na co se tedy těšit?

Potvrzuje se jak design telefonu, tak přítomnost duálního fotoaparátu. Na displeji chybí dnes moderní výřez, čímž se HTC odliší od konkurence. Těšit se můžeme na 6palcový displej s rozlišením QHD + (1 440 × 2 880 pixelů), o výkon se postará osmijádrový procesor Snapdragon 845. Tomu bude sekundovat 6 GB operační paměti a až 128 GB interní paměti. Baterie má vcelku běžnou kapacitu 3 500 mAh.

HTC U12+

Duální fotoaparát v konfiguraci 12+16 Mpx (teleobjektiv) disponuje optickou stabilizací obrazu, nechybí ani laserové ostření a dvojnásobný optický zoom. Světelnost hlavního snímače činí slušných f/1.75. Kamera pro selfie nabídne 8Mpx rozlišení a světelnost f/2.0. HTC U12+ se zařadí i mezi pár vyvolených, kteří zvládají nahrávat 4K video při snímkovací frekvenci 60 FPS. Ve Full HD zvládne U12+ 240 FPS.

Z další výbavy můžeme zmínit přítomnost USB-C konektoru, chybět nebudou ani bočnice citlivé na tlak (HTC Edge Sense 2). Na oficiální odhalení si musíme počkat do 23. května, tedy do příští středy.

Aktualizováno 10. 5. 2018

Příchod HTC U12+ se nezadržitelně blíží a dnes se můžeme dozvědět, že kromě běžných barevných variant, jako je černá, červená, růžová a fialová, se dočkáme i poloprůhledné verze. Na tomto Twitter účtě si navíc každý den můžete stahovat tapetu z chystaného HTC U12+. Na evropské trhy má novinka dorazit s 64GB interní pamětí a podporou dvou nano SIM karet.

Aktualizováno 3. 5. 2018

HTC dnes skrze svůj Twitter oznámilo, že 23. května plánuje tiskovou konferenci. Dle zveřejněného obrázku je zřejmé, že se na ní představí nový chytrý telefon. Výrobce zvolil vcelku originální pojetí, kdy telefon rozebral na jednotlivé součástky. Vidět můžeme například hned čtyři fotoaparáty nebo hybridní slot pro SIM karty a paměťovku. Je tudíž nasnadě, že právě 23. května bychom se mohli dočkat představení HTC U12+.

Aktualizováno 1. 5. 2018

Na internet unikly další obrázky, které mají zachycovat chystané HTC U12+. Fotky se objevily na Facebooku tchajwanské fanouškovské stránky HTC a ukazují telefon ze všech úhlů. Displejem se sice moc nepokocháme, ale můžeme vidět, že rozhodně nemá žádný výřez. Opět vidíme také duální fotoaparát vzadu i vepředu, čtečku otisků prstů na zádech, barevnou notifikační diodu nad displejem, chybí 3,5mm jack a spatřit můžeme i malý reproduktor vespod telefonu a nad displejem. Představen by měl být telefon již tento měsíc a cena by měla startovat kolem částky 20 tisíc korun.

Aktualizováno 30. 4. 2018

HTC U12(+) má lákat mimo jiné na duální fotoaparát. Aktuálně došlo k úniku několika fotografií, které mají dle všeho pocházet právě z chystaného telefonu. U fotografií nechybí EXIF data a my tak víme, že k pořízení došlo s různými hodnotami světelnosti. Vzorek, který snímky pořídil využíval světelnost f/1,8 a f/2,6. Jde tedy o jiné hodnoty, než o kterých se hovořilo dříve.

HTC U12+ - testovací fotografie

Aktualizováno 27. 4. 2018

Po delší době opět slyšíme o nadcházejícím HTC U12. Nově uniklo několika informací skrze amerického operátora Verizon. Ten sice prozatím používá ikonu staršího modelu, avšak dále již zmiňuje informace o novince. Těšit se můžeme na Super WQHD LCD displej s úhlopříčkou 6 palců. Potvrzen je displej s takřka žádnými rámečky, Android Oreo nebo baterie s kapacitou 3 500 mAh.

HTC U12

Aktualizováno 9. 4. 2018

HTC U12 už by mělo být za dveřmi. Ucelenou představu o výbavě jsme již měli a nově nás utvrzuje únik klíčových specifikací. Ty potvrzují protažený displej s poměrem stran 18,5:9 a úhlopříčkou 5,5 palce s rozlišením 2 960 × 1 440 pixelů. Hlavní duální fotoaparát má mít skvělou světelnost f/1,5. Duální bude i čelní fotoaparát. Jak vpředu, tak vzadu můžete počítat s optickou stabilizací obrazu. Znovu se potvrzuje nasazení funkce Edge Sense ve druhé generaci. Chystané HTC U12 nabídne bezdrátové nabíjení a také si připíše jedno prvenství. S největší pravděpodobností se stane prvním zařízením s podporou technologie Quick Charge 4+, která má být až o 15 % rychlejší než předchozí generace.

HTC U12

Aktualizováno 4. 4. 2018

HTC o sobě nechává po delší době opět vědět unikem pár snímků budoucí vlajkové lodi HTC U12. Nové rendery máme díky tchajwanskému výrobci krycích skel, krytů a dalšího příslušenství TOP.A, který už své produkty pro neoznámené HTC propaguje. Můžeme vidět tenké rámečky, žádný výřez displeje, duální přední kamerku a horizontální duální fotoaparát na zádech, pod kterým je i čtečka otisků prstů. Navíc to vypadá, že ani letos HTC neopustí svůj blyštivý „liquid surface“ materiál na zádech, což ovšem odporuje dřívějším zprávám o přechodu na nové „matné sklo“. Je však možné, že se dočkáme nakonec obou verzí, což bychom jednoznačně uvítali.

Aktualizováno 5. 3. 2018

Někteří z vás si určitě vzpomínají, že HTC bylo jedním z prvních výrobců, kteří se snažili prosadit duální fotoaparát ve svých zařízeních. Začalo to 3D snímky u modelu EVO 3D a HTC One M8 je považováno za vůbec první telefon s moderním pojetím duálního fotoaparátu. Po pár pokusech se ovšem HTC od duálního fotoaparátu odvrátilo, zatímco ostatní jej začali hojně nasazovat.

Nové HTC U11 EYEs má sice po delší době duální snímač, ale je na přední straně pro selfie snímky, což každý neocení. Až letošní vlajkový model U12, známý též jako „Imagine“, navrátí hlavní duální fotoaparát. Ten má mít 12 + 16 Mpx, přičemž zatím nevíme, jakou funkci bude mít druhý senzor, ale nejpravděpodobnější je podle dostupných informací teleobjektiv s optickým zoomem pro portrétní režim.

Kromě fotoaparátu jsme však dostali mnoho dalších specifikací. Nemá chybět odemykání obličejem, Snapdragon 845, 6palcový QHD+ displej, až 6 GB RAM a 256 GB interního úložiště, baterie s kapacitou 3 420 mAh či certifikace IP68. Dojde také na vylepšení mačkaní rámu telefonu díky funkci Edge Sense 2.0, kterou najdeme integrovanou v Androidu 8.0 s nadstavbou Sense 10. Pro mnohé bude však tou nejlepší zprávou údajně plná podpora Project Treble od Googlu, což má zaručit bleskové aktualizace systému.

Původní text z 6. 2. 2018

HTC je očividně jedno, zda uvidíme jejich budoucí vlajkovou loď s předstihem, nebo zástupcům společnosti zkrátka nedošlo, že mají v dnešní době lidé na telefonech i fotoaparáty a rádi fotografie sdílejí. V každém případě přivezl tchajwanský výrobce na tamní konferenci o 5G tajemný telefon, který nemá být ničím jiným než HTC U12.

Jeho vydání se očekává někdy na jaře a všimnout si můžeme velkého displej s tenkými rámečky a poměrem stran 18:9. Telefon byl ukázán kvůli svému gigabitovému LTE připojení, kterým se chlubí. Stejným připojením se honosí v dnešní době už pár konkurenčních vlajkových strojů a dává rozum, že se HTC chce mezi ně zařadit v rámci postupných příprav na příchod plnohodnotného 5G.

Zdroj: gsmarena.com, theverge.com, engadget.com, pocketnow.com, cnbeta.com, opendevelopment.verizonwireless.com, gsmarena.com, facebook.com

Diskuze ke článku
Standys
Pokud to nezkazí cenou, bude to super telefon bez toho pitomého výřezu!! :)
Arny2
Že by můj budoucí tel? Bral bych dual Sim
Appletractor
Myslím,že dobrá alternativa kdo nechce
iphone nebo samsung.Vlajkové lodě HTC jsou fajn.Horší už je to ze střední třídou
HTC.
robko
Poriadny stroj

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze