Bixby tlačítko u Galaxy Note9 vypnout oficiálně nepůjde, nastavte si dvojklik

2× aktualizováno
22
Bixby tlačítko u Galaxy Note9 vypnout oficiálně nepůjde, nastavte si dvojklik
  • Tlačítko Bixby u Note9 zatím stále není možné deaktivovat oficiální cestou, je však možné nastavit spuštění Bixby na dvojklik
  • Řešení představuje aplikace bxActions, která umožňuje tři typy stisknutí – krátké, dvojité a dlouhé
  • Místo Bixby lze spustit až 30 různých funkcí včetně Google Asistenta

Aktualizováno 20. 9. 2018

Nešťastné tlačítko ke spuštění Bixby asistenta prochází pomalou, ale jistou evolucí. Zdálo se, že Samsung vyslyší prosby uživatelů a umožní zcela jej deaktivovat u Galaxy Note9. Ani s novým updatem to však možné nebude. Malou náplastí je možnost si nastavit, zda se má Bixby spustit po jednom nebo dvou stiscích tlačítka. Jistě se dá souhlasit s tím, že pravděpodobnost stisknout to stejné tlačítko dvakrát je přeci jen menší. Většina uživatelů by však raději ocenila možnost tlačítko deaktivovat zcela. Případně tlačítko umožnit namapovat na jiné aplikace.

Aktualizováno 5. 9. 2018

Zdá se, že Samsung vyslyšel prosby uživatelů Galaxy Note9 a nabídne možnost deaktivovat Bixby tlačítko. Tato vítaná novinka byla prozrazena skrze tweet německého zastoupení společnosti Samsung. Deaktivace tlačítka by měla být přístupná do konce září.

Původní informace z 27. 8. 2018

Vlajková loď společnosti Samsung, Galaxy Note9, je téměř dokonalým zařízením. Jednou z mála vad na kráse představuje nevinně se tvářící tlačítko na levém boku telefonu, které spouští asistenta Bixby. Virtuální asistent, který se pod tímto názvem skrývá, bohužel v českých končinách moc nápomocný být neumí. Ba co víc, neumí ani česky.

Že už jste nad Bixby zlomili hůl a váš prst si od tlačítka udržuje patřičný odstup? Naštěstí to už není potřeba. Zachránit vás může aplikace bxActions dostupná v Obchodě Play. Obdržela čerstvou aktualizaci, která umožňuje přeprogramovat Bixby tlačítko a přiřadit mu jednu až z 30 různých funkcí, včetně spuštění Google Asistenta i na Galaxy Note9.

Skrze bxActions lze naprogramovat spuštění aplikací pro tři typy zmáčknutí tlačítka – krátké, dvojité a dlouhé, takže si při troše dobré vůle můžete udělat práci na smartphonu ještě produktivnější.

Stáhnout bxActions - Bix Button Remapper

Google Play (zdarma)

Technické parametry Samsung Galaxy Note9 128 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce161,9 × 76,4 × 8,8 mm, 201 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejSuper AMOLED, 6,4" (2 960 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetExynos 9 Octa (9810), CPU: 4×2,7 GHz + 4×1,7 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 1 200 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:50 hodin
Dostupnostsrpen 2018, 25 999 Kč
Diskuze ke článku
Daniel
A těch keců, že to nejde :) Paráda! Nevymysleli tu apku Češi? Nedivil bych se :)
Martin
Tak a k čemu tam nakonec je to bixbi když to nikdo nechce a chce si to změnit na něco jiného, tady je vidět že Samsung zas něco udělal ale k ničemu a zbytečná investice.
Red
Funguje to i na S9? Počítám, že ano. Možná by se hodil menší návod, nebo má být bixby zapnutá, nebo záleží na její verzi....? Funguje to opravdu tak bezproblémově, nerad bych instaloval kdejakou chujovinu.
Áda
To jsme dopadli...na každou kravinu aplikaci.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze