Porovnali jsme dedikovaný noční režim Galaxy Note9 s novým Galaxy Note10+

23
Porovnali jsme dedikovaný noční režim Galaxy Note9 s novým Galaxy Note10+
  • Oba dva snímače jsou hardwarově identické, a hlavní roli tak sehrál software
  • Nechybí srovnání večerních snímků pořízených „denním“ i nočním režimem

Po předchozím srovnání fotoaparátů Samsungu Galaxy Note10+ s loňským Galaxy Note9 i Samsungem Galaxy S10+ vám přinášíme možnost porovnat večerní fotografie. Hardwarově identické hlavní snímače Galaxy Note10+ a Galaxy Note9 by měly teoreticky zajistit stejný výsledek. V testu se můžete přesvědčit o tom, jestli tomu tak doopravdy je, respektive jakou úlohu v tomto případě sehraje software.

Srovnání hlavních snímačů

Samsung Galaxy Note10+ Samsung Galaxy Note9
Světelnost objektivu f/1.5 – f/2.4 f/1.5 – f/2.4
Velikost snímače 1/2,55" 1/2,55"
Ohnisková délka 27 mm 26 mm
Rozteč pixelů 1,4 μm 1,4 μm
Rozlišení 12 Mpx 12 Mpx
Ostření a stabilizace Dual Pixel PDAF, OIS Dual Pixel PDAF, OIS

Série několika prvních snímků focených za šera a následně za tmy dokazuje, že fotoaparáty Samsungu dokáží poměrně slušně prosvítit temnější záběry i bez aktivovaného dedikovaného nočního režimu. Snímky můžete porovnat pomocí posuvníku. První snímek u všech fotografií v tomto článku (posuvník úplně vpravo) patří Galaxy Note10+, druhý Galaxy Note9 (posuvník umístěn vlevo).

Srovnání „denní“ vs. noční režim

Našemu srovnání neunikl ani dedikovaný noční režim, se kterým Samsung přišel několik týdnů po únorovém představení řady Galaxy S10. U srovnávacích snímků níže můžete porovnat vždy denní a noční režim. Každá sudá dvojice snímků byla pořízena s aktivovaným režimem „Noc“.

Ukázkové snímky v původním rozlišení

Všechny snímky byly pořízeny ze stejného místa a bez úprav. Dvojice záběrů stejného objektu byly vždy vyfoceny nejprve standardním „denním“ režimem a poté dedikovaným nočním režimem. Prohlédnout si je můžete v plné kvalitě rovněž v galerii níže (pro přiblížení stačí kliknout na ikonku lupy).

Samsung Galaxy Note10+
Samsung Galaxy Note9
Diskuze ke článku
V
No, buď si vymýšlíte, nebo ... nebo jste ten telefon měl vzít a reklamovat. Pokud se byť i jen občas nerozsvítí telefon při příchozím hovoru, máte vadný kus a není co řešit.
Marduck
Zdravim do redakce, umi fotit i telefony jinych vyrobcu? Nebo jenom Note 10+, podle mnozstvi srovnavacich testu?
Petr
Je vidět jak mobily samsung z loňského roku mají v těchto nočních snímcích výrazný nádech do žluta. Stejně je to u řady S9.
End
Prostě Samsung se nechytá a jejich snímač už by potřeboval pořádnou změnu vždyť už od S7 moc změn neproběhlo pořádně.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze