Tajná Nokia C1 znovu na scéně, mohla by nabídnout Android i Windows

32

Mnozí nadále doufají v návrat chytrých telefonů pod legendární značkou Nokia. Zatím vše vypadá alespoň částečně nadějně. Opět se totiž hovoří o modelu C1, který by měl novou éru odstartovat. Unikly rendery a také informace o výbavě.

Nokia C1

Výroba chytrých telefonů s logem Nokia skončila v loňském roce, když řada Lumia přešla pod křídla Microsoftu. Finský výrobce by se však výrobce telefonů mohl vrátit, pouze musí dodržet smluvní podmínky. Ty zakazují používat na chytrých telefonech logo Nokia do 4. čtvrtletí roku 2016, tedy ještě zhruba rok. Již poměrně dlouho se ale spekuluje o modelu C1, který by mohl stát na počátku znovuzrozené Nokie. Nyní se objevily nové rendery a informace. Nutno podotknout, že pravost obrázků nelze s jistotou ověřit a musíme je brát s rezervou.

Nokia C1

Informace o výbavě stojí na tom, že by Nokia C1 mohla dorazit ve dvou velikostních variantách. Menší nabídne 5palcový displej, větší displej s 5,5palcovou úhlopříčkou. V každém případě bude nasazeno Full HD rozlišení. Další odlišnosti budou v hardwaru, který bude buď ve variantě 2GB operační paměť a 32GB úložiště, nebo 3GB RAM a 64GB interní paměť. U fotoaparátu na zadní straně panuje nejasnost v rozlišení. Spekuluje se buď o 13 megapixelech nebo o 8 megapixelech. Čelní kamerka pak nabídne klasické 5megapixelové rozlišení. Velmi zajímavě pak vypadá spekulace o softwaru. Nokia C1 by se totiž mohla nabízet nejen s Androidem, ale také s Windows 10 Mobile.

Zdroje: nokiapoweruser.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Lukáš Tankovič
Lukáš Tankovič
Zda sa mi to ako fake,ved uz len tie tlacitka na ovladanie hlasitosti su az moc vysoko. A myslim,ze Nokia sa k W10 neda,na co by robili 2x tu istu chybu.
prcoff
to akože vážne? zapínacie tlačítko u tak veľkého telefónu na hornej hrane?
Var-G
Nic zvláštního. Placka jako každá druhá a že to bude mít logo mrtvé Nokie? Nezájem
Bejvalý Nokiák
Nokii pohrbil Microsoft, a tohle uz nerozchodi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze