T-Mobile vymění starý telefon za novou powerbanku

13
T-Mobile vymění starý telefon za novou powerbanku
  • Stačí odevzdat starý telefon nebo tablet na kterékoliv prodejně T-Mobile v Česku
  • Akce startuje 1. listopadu a platí do vyčerpání zásob
  • Stará zařízení budou ekologicky zlikvidována, aby nezatížila životní prostředí

Všichni, kdo přinesou starý mobilní telefon nebo tablet a odevzdají jej na značkových či partnerských prodejnách T-Mobile, získají jako dárek novou powerbanku s kapacitou 2 600 mAh. Akce startuje 1. listopadu, je otevřena všem bez výjimky (nemusí jít o zákazníky T-Mobile) a poběží do vyčerpání zásob. Stará zařízení operátor předá k ekologické likvidaci a recyklaci společnosti ASEKOL.

Podle průzkumů se sice Češi v recyklaci použité elektroniky v posledních letech lepší, tři čtvrtiny elektroodpadu však stejně skončí v popelnici a nepoužívané mobilní telefony zase zůstávají v šuplíku. Odhadem je takových zařízení přes 10 milionů a obsahují až půl tuny cenných kovů, které lze opětovně využít. Ekologická likvidace zároveň zabrání úniku škodlivých látek do přírody. Na prodejnách T-Mobile mohou zákazníci nepoužívaná zařízení odevzdávat k likvidaci celoročně.

Každý rok odevzdají naší zákazníci na prodejnách k recyklaci jen několik stovek starých přístrojů. Popravdě je to však velmi nízké číslo, a proto jim teď nabízíme motivací navíc – powerbanku za starý telefon. Věříme, že budeme i díky této akci počty odevzdaných starých telefonů brzy počítat na tisíce,“ říká Eva Karasová, manažerka společenské zodpovědnosti T-Mobile.

Zdroj: t-press.cz

Diskuze ke článku
Miroslav Poláček
Miroslav Poláček
Jaké jsou podmínky?
Tomáš
musí být ten telefon funkční?
Michal
Co je to za kapacitu te powerbanky? Vzdyt s tim nenabiji telefon ani jednou.
chůvin
A to se strká kam? Dobrý tak na jeden zátah vibrátoru, a ze zadu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze