T-Mobile v ČR komerčně spouští technologii VoLTE

17

T-Mobile dnes spustil Voice over LTE (VoLTE) umožňující standardní IP hovory v síti LTE do komerčního provozu. Současně ukončil technický pilot této technologie, který probíhal od října loňského roku.

T-Mobile

T-Mobile začíná VoLTE nabízet zákazníkům jako jeden z prvních operátorů na světě. Prvním podporovaným zařízením je Samsung Galaxy S5, na zprovoznění v dalších typech telefonů operátor intenzivně pracuje společně s jejich výrobci. Mezi největší výhody VoLTE patří velmi krátká doba spojení hovoru, zlepšení jeho kvality (i v porovnání s technologií HD Voice v síti 3G) a nižší spotřeba energie pro volání, respektive delší výdrž baterie. V průběhu hovoru rovněž nedochází k omezení navázaných datových spojení, což přináší výhody například při současném používání online navigace a volání za jízdy v autě. V případě že uživatel opustí oblast pokrytou LTE, je hovor bez přerušení předán do 2G či 3G sítě (funkce SRVCC).

TIP! T-Mobile v květnu: Sony Xperia E4g, Honor 4X a další novinky

Od zítřka se začnou zákazníkům s podporovaným telefonem objevovat výzvy k aktualizaci firmwaru, kterou provedou obvyklým způsobem. T-Mobile pak bude v následujících dnech VoLTE automaticky zpřístupňovat klientům na jejich stávajících telefonních číslech. Volání v LTE síti nespotřebovává datový limit a není za něj účtován žádný příplatek.

V první fázi bude technologie dostupná zákazníkům, kteří nevyužívají služby Privátní podnikové sítě nebo předplacenou službu Twist. V dalších fázích začne T-Mobile VoLTE zpřístupňovat všem klientům.

Zdroj: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Radek
No slava..tak honem honem at je to pristupny na Note4 :-)
Michal
Přesně tak... Už aby to bylo. Ta prodleva než se to přepne z LTE do 2g je šílená a mobilní připojení GPRS případně v lepším případě Edge ještě nějakou dobu po ukončení hovoru.
pedro
A co wifi calling?
volte
VoLTE je jiste fajn, ale mam obavu z podpory na mobilech.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze