T-Mobile spustil testovací provoz technologie VoLTE

7

V současnosti nejrychlejší datová síť LTE se i v České republice utěšeně rozrůstá. Prozatím ji však můžeme využívat výhradně pro datový provoz. Již příští rok by skrze tuto síť mělo být možné i telefonovat pomocí technologie VoLTE. Právě tu nyní T-Mobile začal interně testovat.

T-Mobile

T-Mobile spustil ve své síti technologii Voice over LTE, zkráceně VoLTE, která umožňuje standardní hovory v síti LTE. Zatím jde o interní technický pilot, během kterého bude operátor VoLTE testovat a dále vylepšovat. Komerční spuštění pro své zákazníky chystá v roce 2015.

TIP! T-Mobile pokryl další stovku obcí signálem LTE

Největšími výhodami VoLTE jsou velmi krátká doba spojení hovoru (přibližně dvě sekundy), zlepšení jeho kvality a nižší zatížení sítí. V průběhu hovoru rovněž nedochází k omezení navázaných datových spojení.

Momentálně volání v síti LTE probíhá přes tzv. CSFallBack (Circuit-switch fall back), při němž mobilní telefon na začátku hovoru přejde z LTE do 3G, nebo 2G a po jeho ukončení se vrátí zpět do nejrychlejší sítě. S komerčním nasazením technologie VoLTE by se rovněž měla zvýšit kvalita samotného hovoru a to i ve srovnání s technologií HD Voice, kterou T-Mobile u podporujících telefonů nabízí.

Zdroj: TZ T-Mobile

Diskuze ke článku
Lubos
No a jaká bude oblíbená v ČR Fupka 200Mb na týden , a za 20 minut přijde sms o snížení rychlosti na minimum. Ať teda nedělají žádné technologické novinky, když okrádají na všem operátoři! Kde jsou staré dobré časy Eurotelu ,Paegas či oskara kdy našei operátoři byla světová špička.
Vašek
Kdyby radši pokryli celou republiku, aby si člověk mohl zavolat. Na mapě uvádí, že mají pokryto, ale ve skutečnosti si člověk z toho místa ani nezavolá.
Lubos
No to byla světová špička první zavedli třeba odesílání a příjmání sms, z dobíjecích karet, a spoustu jiných služeb.
XXX
Byly a sou světově jedničky v drahosti za sms volaní a o netu raději nic říkat nebudu když v Rakousku t-mobile má neomezeny tarif a 6 GB netu za 800
Pokryti LTE ostudné nato jak se vytahují pokryti 3G to samé co LTE a tak mužů jmenovat dál.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze