T-Mobile prodlouží nečerpání dat u Mobilní TV do konce dubna

10

Sledování televize na mobilních telefonech nabírá na oblibě. Díky vánoční akci si ji například stáhlo 120 tisíc zákazníků T-Mobile, přičemž drtivá většina z nich používá zařízení s operačním systémem Android. Operátor se dále rozhodl prodloužit nečerpání dat při sledování své Mobilní TV.

T-Mobile logo 2015

Vánoční akce Mobilní TV zdarma na konci ledna končí. Od 1. 2. bude Mobilní TV Start stát 119 Kč a varianta Komplet 299 Kč, operátor však automaticky prodlouží všem uživatelům akci nečerpání dat do 30. 4. 2016. Aplikaci Mobilní TV si stáhlo 120 000 zákazníků, neuvěřitelných 82 % z nich na zařízení s operačním systémem Android. Operátor také rozdával jako jeden z vánočních dárků kapry. Celkově se rozdalo téměř 100 tun Třeboňských kaprů.

Mobilní T-Mobile TV

„Během prosince jsme zaznamenali přes milion připojení do aplikace Mobilní TV. Každý čtvrtý uživatel si aplikaci pustil 25. 12. a 30. 12.,“ říká Václav Zadina, který má televizi v T-Mobile na starosti, a dodává: „Nejoblíbenějšími pořady byly samozřejmě pohádky, nejnahrávanějšími se staly Tři bratři na Nově a Korunní princ na ČT1.“

Mobilní TV od T-Mobilu

Zatímco v listopadu operátor zaznamenal spíše krátkodobé připojení do aplikace, v prosinci zákazníci vykazovali dlouhodobější sledování pořadů a do aplikace se připojili v průměru 5× týdně. Nejoblíbenější bylo sledování pořadů s časovým posunem (tzv. timeshift) a nahrávání s pozdějším sledováním, celkem bylo uloženo 25 000 hodin záznamů. Nahrát pořad a uložit až na 7 dní lze pouhým jediným kliknutím v aplikaci. Během vánočních svátků začal provoz v Mobilní TV již v 8 hodin ráno a vrcholil ve 20 hodin večer. Na Silvestra pak byla špička mezi 18 až 20 hodinou.

TIP! T-Mobile v lednu: příjemné slevy u Sony a Samsungu

Oproti klasické televizi, kde ve sledovanosti vládnou programy ČT, skupiny Nova a Prima, se v žebříčku nejsledovanějších stanic v Mobilní TV za prosinec trochu překvapivě objevil na 2. místě hudební kanál Óčko. Uživatelé tento kanál sledovali především kolem Silvestra. Velké oblibě se v Mobilní TV těší také sportovní přenosy, v prosinci vedly ve sledovanosti závody Světového poháru v biatlonu a také zápasy české reprezentace na MS juniorů do 20 let v ledním hokeji.

Nejvíce zákazníci Mobilní TV využívali na Samsungu Galaxy S5 a iPhonech 6s a 5s

Počet LTE zařízení v síti se nyní blíží jednomu milionu, jen během Vánoc T-Mobile prodal LTE telefonů a tabletů. Nejoblíbenějším modelem se stal Samsung Galaxy Core Prime (27 000 kusů), do Mobilní TV se pak nejvíce připojovaly telefony Samsung Galaxy S5 a Apple iPhone 6s a 5s. Díky neúčtování mobilních dat se až polovina veškerého datového přenosu odehrávala v mobilní síti, druhá polovina pak na WiFi. Pokrytí LTE na sklonku roku značně narostlo, nyní činí 82 %, zákazníci si tak vysokorychlostní síť mohli užít i v dalších městech. V horských a podhorských oblastech nejvíc uživatelů Mobilní TV v LTE síti zaznamenala města Bruntál, Jablonec n. N., Jeseník, Klatovy, Prachatice, Šumperk a Trutnov.

T-Mobile
Pokrytí sítí LTE u T-Mobilu v prosinci 2015

Stáhnout Mobilní T-Mobile TV

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroj: Tisková zpráva T-Mobile

Diskuze ke článku
Michal
No používám, ale před koncem měsíce to zruším. Pokud za to totiž mám platit psušál tak chci nečerpání dat po celou dobu. A pokud chtějí pak účtovat data, nevidím smysl v tom za těch pár běžných kanálů ještě platit poplatek.
TM by se měl rozhodnout co vlastně chce, protože takhle nikoho neuloví - všichni si to stáhli jen kvůli té akci.
Honza
Ja bych to klidně používal (v rámci vánoční promo akce), jen kdyby T-Mobile už konečně udělal aplikaci i pro WP/W10M :(
Téčko
No a pro předplacenkáře, pokud vim, nepřipravil na Vánoce žádný bonus. Děkujeme
Pavel
Nevíte, jestli to musím někde zrušit, když už za to od února nechci platit? Díky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze