T-Mobile má nejlepší síť v ČR, říká P3 Communications GmbH

6
T-Mobile má nejlepší síť v ČR, říká P3 Communications GmbH
Fotografie: T-Mobile
  • Dle testu P3 Communications GmbH má aktuálně nejlepší síť v ČR společnost T-Mobile
  • Exceluje zejména v oblasti kvality hlasových hovorů
  • V otázce datové infrastruktury nicméně T-Mobile nejlepší nebyl

Podle posledního testování sítí společností P3 Communications GmbH konaného v ČR v říjnu 2017, dosáhla nejlepších celkových výsledků společnost T-Mobile Czech Republic (TMCZ). Testování byly podrobeny tři hlavní mobilní sítě v ČR, přičemž TMCZ dosáhl skóre 908 bodů z 1 000. Další operátoři získali 882 a 865 bodů. V předchozím srovnávacím P3 testu z května 2017 získal vítěz, kterým byl Vodafone, 885 bodů.

T-Mobile logo 2016 - 720

„Toto ohodnocení je velkým úspěchem T-Mobile a dokazuje, že naše úsilí o dosažení nejlepší zákaznické zkušenosti a kvality služeb se opravdu vyplácí,” komentuje Branimir Maric, technický ředitel T-Mobile Czech Republic a Slovak Telekom, a dodává: „Tohoto výsledku jsme dosáhli díky neustálým zlepšováním kvality sítě a jejím obohacováním o nové funkcionality, jež nás dovedly na pozici inovátora českého trhu.“

Kvalita sítě, její kapacita, stabilita a bezpečnost stojí v centru pozornosti T-Mobile. Zákazníci mohou využívat LTE-A či inovativní služby typu VoLTE nebo VoWifi. Operátor se také podílí na testování a vývoji 5G technologií v rámci skupiny Deutsche Telekom. V letošním roce TMCZ jako první na českém trhu uvedl službu pevného internetu prostřednictvím LTE a začal využívat první radiovou linku 10Gbit/s v ČR, významně zvyšující kapacitu sítě.

V hlasových službách T-Mobile získal 352 bodů ze 400 (zbylí dva operátoři 311 a 309). Měření datových služeb potvrdilo, že kvalita služeb je u všech operátorů velmi vysoká a srovnatelná, když T-Mobile získal 556 bodů ze 600, zatímco zbylí operátoři 571 a 556 bodů.

Metodika testu

Tento test realizovaný v České republice zahrnoval měření ve velkoměstech, městech a na vybraných spojovacích silnicích. Detailní test zahrnuje měření a hodnocení řady parametrů, například stahování a nahrávání souborů, čas potřebný k zobrazení internetových stránek či YouTube videí nebo ke spuštění streamingu. P3 měření v ČR proběhlo v říjnu 2017 a zahrnovalo všechny tři mobilní sítě. Podrobné výsledky najdete zde.

Zdroj: t-press.cz

Diskuze ke článku
Jop
Tak já mám zkušenost takovou, že dříve jsem měl s Vodafonem signál všude, kde jsem ho potřeboval, což nyní s T-Mobilem neplatí.
josef
Tak to nevím, T-mobile je v poslední době docela nespolehlivý, jak hlas, tak i data, oproti dřívějším dobám.
Tonda
Lžete lidem není to pravda
Ferda
Proč neměnil na vesnicích to by asi tak. dobří nebyli souhlas s Tondou LZETEE

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze