Svěží vzhled opět připomene Lumie. HMD Hyper se chystá obstát ve střední třídě

Svěží vzhled opět připomene Lumie. HMD Hyper se chystá obstát ve střední třídě
Fotografie: HMD Global
  • Nasazen by měl být kvalitní OLED panel
  • Výkon obstará procesor Snapdragon 6 Gen 1

HMD Global se hodlá prosadit na poli mobilních telefonů, a počínaje letošním rokem již zcela pod vlastní značkou a nikoliv pod legendární Nokií. Dočkali jsme se několika modelů, z nichž prozatím nejlépe vypadal ten s názvem Skyline, který svým vzhledem velice připomněl ikonickou Nokii N9. Poměrně brzy bychom se měli dočkat dalšího zástupce, zvaného Hyper, jehož vzhled prozradil na sociální síti X uživatel smashx_60.

Dříve představený model HMD Skyline také vsadil na hranaté tvary

Na první pohled vám novinka možná připomene dávné Lumie od Nokie, později Microsoftu. Důvodem jsou nejen ostřeji řezané hrany, ale třeba i svěží žluté provedení. HMD Hyper má disponovat OLED displejem s Full HD+ rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. Dále se dostane na procesor Snapdragon 6 Gen 1 s 8GB operační pamětí a velmi slušným 256GB úložištěm. Komu by to ale přeci jen bylo málo, jistě využije i přítomný slot pro paměťovou kartu.


V oblasti fotoaparátů se spekuluje o třech objektivech. Hlavní snímač s 50 megapixely by měl mít optickou stabilizaci obrazu. Další dva objektivy s 13 a 8 megapixely však prozatím halí tajemství a nevíme, k čemu konkrétně budou sloužit. Je nasnadě, že minimálně jeden z nich bude ultraširokoúhlý. Záznam videa bude umožněn až ve 4K rozlišení se 30 snímky za vteřinu, případně i s 60 snímky za vteřinu, avšak v nižším Full HD rozlišení. Známé je také rozlišení čelní kamerky, která má pořídit 50megapixelové snímky.

V případě baterie bude muset stačit kapacita 4 700 mAh, avšak zatím nevíme, jak přesně velký bude již zmiňovaný displej. Podporováno má být 33W drátové nabíjení, což je v rámci střední třídy slušný standard. V tuto chvíli není známo, kdy by se novinka měla představit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze